sunnuntai 11. joulukuuta 2005

Kirja-arvostelu: Road Racing, suomalaiset maailmalla

(Tero Kiira)

Alfamer Kustannus Oy julkisti uuden kirjan Helsinki Motor Show'ssa. Kirjan on kirjoittanut Nita Korhonen joka on menestyksellisen TT- kuljettajan Pentti Korhosen tytär.

Kirja peilaa tapahtumia aina 1800- luvun loppupuolelta ihan näihin päiviin saakka. Kirjassa käydään läpi kaikki suomalaiset kuljettajat jotka ovat saaneet MM- pisteitä GP sarjassa. Kirja on erittäin mielenkiintoisesti ja värikkäästi kirjoitettu. Kirjassa kerrotaan ensimmäisen kerran kattavasti koko suomalainen RR ja TT historia, unohtamatta menestyksen sekä murheiden hetkiäkään. Esimerkiksi Jarno Saarisen menehtymiseen johtanut traaginen onnettomuus on ensimmäisen kerran kerrottu, niin kuin se oikeasti tapahtui.

Kirjassa kerrotaan monta hauskaa veijaritarinaa, miehistämme maailmalla joille sattui ja tapahtui hämmästyttävän paljon.
- 70 luvun kuljettajat olivat erityisen ärhäköitä parantamaan omia varikko-olosuhteita, esimerkkinä kirjassa kerrotaan tapaus kun Barry Sheene poltti Imatran ajoissa vessan, Tepi Länsivuori kertoo
- Minä taisin vihjaista siitä Barrylle, kun oli kolmesataa ihmistä ja kaksi reikää... minä sanoin Barrylle että tehkää se sitten illalla, kun pitäähän niitä päivällä käyttää.

Kirjaa voi suositella ehdottomasti pukin konttiin. Kirja on ehdotonta lukemista myös niille motoristeille jotka eivät ole RR:stä täysin kiinnostuneet, pelkästään kuskien matkakertomukset sen aikaisen rautaesiripun takana ovat jo ostamisen arvoinen juttu.

Myynti: Alfamer Oy, Hämeentie 68, Helsinki puh 09-774 2810 http://www.alfamer.fi/ 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti