sunnuntai 4. kesäkuuta 2006

Kari Tiainen voittoon Espanjassa

(Tiedote, Ponte Caldelas, Espanja)Enduron seitsenkertainen maailmanmestari Kari Tiainen ajoi E3 luokan voittoon sunnuntaina ajetussa neljännessä Espanjanmestaruusosakilpailussa. Yleiskilpailussa hän oli kolmas. Tiainen on voittanut kauden kaksi ensimmäistä osakilpailua ja kolmannessa hän oli kolmas. Hän johtaa luokkaa 6 pisteen erolla toisena olevaan Oriol Menaan.

- Täällä Espanjassa ajetaan todella rankkoja kisoja. Oikein tulee vanhat kunnot MM-endurot mieleen. Tiesin heti kun tutustuin reittiin, että tästä tulee minun kilpailuni. Lähdin alussa kokeilemaan miten pysyn yleiskilpailun kärjessä ajaneen Ivan Cervantesin vauhdissa. Pian oli kuitenkin pakko tunnustaa, ettei yleiskilpailun kärkeen ole asiaa ja keskityin ajamaan luokkavoitosta, kertoo Tiainen.
Kilpailussa ajettiin kahdeksan erikoiskoetta, joille kertyi yhteispituutta noin tunti. Kilpailijat väsytettiin 45 minuutin tiukalla siirtymällä, joka ajettiin kolmesti. Maasto oli kivikkoista ja sen ajaminen vaati teknistä osaamista sekä harjaantunutta ajosilmää..

- Tiukemmalla harjoittelulla sijoitus olisi ollut parannettavissa. Pyrin ajamaan pehmeästi, mutta silti pikillä erikoiskokeilla käsistä loppui voimat. Kaaduin kerran ja kolhin siinä kypäräni vaihtokuntoon. Se ei kuitenkaan sen kummemmin vaikuttanut suoritukseeni.  Olen kaiken kaikkiaan kisaan tyytyväinen, kertoo Tiainen.

Cristobal Guerrero, nuorten hallitseva maailmanmestari ja Tiaisen taistelupari aikaisemmista kilpailusta, kaatui kilpailussa todella vauhdikkaasti lyöden päänsä. Sairaalassa tehdyissä tutkimuksissa ei tiettävästi mitään vakavampaa kuitenkaan löytynyt

- Seuraavana on vuorossa viikon päästä ajettava Andalusian mestaruuskilpailu. Sen jälkeen tullaan perheen kanssa kesäksi Suomeen, kertoilee Tiainen lähiajan suunnitelmistaan. Suomessa Tiaisen kesäohjelmassa on endurosafereiden vetoa ja nuorten valmennusta. Syksyn kilpaohjelma on vielä osittain auki. – Syyskuussa käyn Marokossa tutustumassa safarimaastoihin ja sen jälkeen on vuorossa GNCC – kisa USAssa. Nyt kun vauhti näyttää olevan aika hyvin kohdallaan on myös Uudessa-Seelannissa ajettava enduron joukkuekisa suunnitelmissa. Olen käytettävissä, jos päätökset tehdään ajoissa, lupailee Tiainen.

Seuraava Espanjan osakilpailu ajetaan 8.10.2006

Yleiskilpailu 
1. Ivan Cervantes    E1     KTM     58:08.72
2. Xavier Galindo    E2     KTM     +0:39.35
3. Kari Tiainen      E3    KTM      +1:12,34 
4. Oriol Mena         E3    KTM    +2:06,26
5. Arnau Vilanova   E1   YAMAHA    +2:06,64

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti