sunnuntai 25. kesäkuuta 2006

Juha Salmisen ote lipsui

(Tiedote, Wisp GNCC, Marryland, USA )


Sunnuntaina USA:ssa ajetun GNCC kilpailun voitti sarjassa toisena oleva Barry Hawk Jr. KTM tehtaan Juha Salminen ajoi toiseksi ja johtaa sarjaa edelleen ylivoimaisesti 82 pisteen erolla. 

Kilpailusta muodostui jälleen kerran enemmän selviytymistaistelu kuin nopeuskilpailu. Aamulla alkanut sade pehmitti maaston ja syntynyt kuravelli peitti alleen mahtavan määrän kiviä. Järjestäjä teki parhaansa säilyttääkseen reitin edes jotenkin ajattavana koko kilpailun ajan. 

Salminen otti jälleen hyvän lähdön syöksyen Charles Mullins’in perässä toisena ensimmäiseen kurviin. Heti seuraavassa kurvissa Salminen oli kärjessä ja lähti viemään kilpailua tutuksi tulleella tavalla. Kolme ensimmäistä kierrosta kirjattiin Salmiselle. 
- Kaaduin neljännellä kierroksella laskettelurinteeseen tehdyllä osuudella. Sen jälkeen hanskat olisi pitänyt ehdottomasti vaihtaa, mutta jätin sen tekemättä. Virhe kostautui välittömästi, sillä kuraisilla hanskoilla en saanut pitävää otetta ohjaustangosta ja ajosta ei tullut mitään, manailee Salminen virhettään. Viidennelle kierrokselle hanskat saatiin vaihdettua, mutta kärkeen siirtynyt Barry Hawk Jr pystyi kotiyleisönsä iloksi pitämään Salmisen takanaan aina maaliviivalle asti. Eroa miesten välille syntyi kaksi minuuttia. 

- Ajo kulki olosuhteisiin nähden ihan hyvin ja tulihan tässä kuitenkin vähän parannettua viimevuotista sijoitusta (7.).Myöskään pistejohdon kannalta kisa ei ollut mikään katastrofi, arvioi Salminen kisaansa. 

GNCC sarjassa on nyt kesätauko, mutta Salminen jatkaa maailman valloitustaan. Hän lähtee tavoittelemaan Oceanian eli Australian ja Uuden-Seelannin mestaruutta. Kilpailu on nelipäiväinen ja se ajetaan perinteisen enduron säännöin. – Sen kilpailun jälkeen on kiva jäädä lomatauolle. Akkuja on pakko vähän ladata ennen syksyn kilpailuja, naureskelee Salminen. 

GNCC sarjassa ajetaan 13 osakilpailua, joista yhdeksän on nyt ajettu. Sarja päättyy lokakuussa. Osakilpailun voittaja saa 30 pistettä, toinen 25 ja kolmas 21 pistettä. Kaikki osakilpailut lasketaan mukaan lopputulokseen 

www.juhasalminen.net 

TULOKSET 
Osakilpailu  9/ 13   25.6.2006 
Yleiskilpailu 
1  Barry Hawk  Jr     Smithfield  PA  Yamaha    3:00:11 
2  Juha Salminen       Finland              KTM       +2:03 
3  Justin Williamson   Sanford FL       Yamaha    +3:28 
4  John Dowd                                     Suzuki  +6:16 
5  Jimmy Jarrett       Ohio                 Suzuki    +7:02 
6  Glenn Kearney      Australia            Suzuki    +7:11 
7  Nathan Kanney     High Falls NY  Yamaha    +10:38 
8  Robbie Jenks        New Straitsville OH  KTM       +10:46 


----------- 
PISTETILANNE 
Yleiskilpailun pistetilanne 
1  Juha Salminen       Finland              KTM        260 
2  Barry Hawk  Jr      Smithfield  PA       Yamaha     178 
3  Charles Mullins     Hamilton OH          Yamaha     153 
4  Glenn Kearney       Australia            Suzuki     136 
5  Paul Whibley        Petersburg KY        Honda      119 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti