sunnuntai 15. lokakuuta 2006

Ajo iloitsi Koyaman kuudennesta sijasta

Aki Ajon johtama Malagutin tehdastalli kirjasi tililleen kauden tähän mennessä parhaan sijoituksensa, kun japanilaiskuljettaja Tomoyoshi Koyama ajoi ratamoottoripyöräilyn Portugalin MM-osakilpailussa kuudenneksi.
Seitsemännestä lähtöruudusta liikkeelle ampaissut Koyama, 23, tervehti ruutulippua rajun maalisuoran taistelun jälkeen, kun hän nousi Honda-pyörillä ajavien Fabrizio Lain ja Gabor Talmacsin ohi. Lai jäi Koyamasta vain 21 ja Talmacsi 43 tuhannesosasekuntia.
- Tiesin, että pääsen loppusuoralla heistä imussa ohi ja niinhän siinä sitten kävikin, myhäili Koyama, jonka Malagutin huippunopeudet olivat koko viikonvaihteen kohdallaan.
- Kieltämättä tämän sijoituksen eteen piti kuitenkin puristaa kaikki mahdollinen, myönsi kovalla itseluottamuksella lähes kilometrin mittaisella pääsuoralle kaartanut japanilainen.
Tallipäällikkö Ajo sai vihdoin sellaisen tuloksen, jota hän on odottanutkin.
- Koyama alkaa olla edelleen pienestä varovaisuudestaan huolimatta samalla tasolla kuin viime kauden loppupuolella. Silloin koko tiimillä on paremmat työskentelymahdollisuudet, sekä helpompi löytää pyörään oikeat säädöt, painotti Ajo.
Estorilin radalla 125-kuutioisten luokan täysin ylivoimaiseen voittoon pauhasi maailmanmestaruuden jo varmistanut Aprilia-kuljettaja Alvaro Bautista, joka kukisti tallikaverinsa Hector Faubelin ja kolmannella sijalla uransa toisen peräkkäisen MM-hopean kuitanneen KTM-kuljettaja Mika Kallion yli 15 sekunnilla.
Ajon tiimin toinen japanilaiskuljettaja, ensimmäistä kertaa Estorilissa vieraillut 17-vuotias Kazuya Otani oli kisassa 28:s.
Otani korvasi Motegin kisan tapaan ranskalaisen Alexis Masboun, jonka toipuminen käsivammasta on vielä epävarmaa kauden viimeiseen, Valenciassa kahden viikon kuluttua ajettavaan osakilpailuun.
- Masboun leikatusta kädestä poistetaan vielä tukirautoja, joten hänen osaltaan Valencia on tosiaankin kysymysmerkki, kertoi Ajo.
Koyamalla on edelleen paljon pelissä lokakuun lopulla, sillä hänellä on mahdollisuus nousta lopullisissa MM-pisteissä vielä sija tai mahdollisesti kaksikin.
Koyama on Portugalin GP:n jälkeen MM-sarjassa 47 pisteellä sijalla 15. Nicolas Terolilla on koossa vain piste Koyamaa enemmän. Pablo Nieto ei ole hänkään vielä tavoittamattomissa. Koyamalla on matkaa Nietoon kymmenen pistettä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti