keskiviikko 15. marraskuuta 2006

Salminen siivitti Suomen kärkeen MM-endurossa

Suomi nousi vakuuttavasti enduromoottoripyöräilyn MM-joukkuekilpailun kärkeen toisena ajopäivänä Uudessa Seelannissa. 


Ranskan 33 sekunnin etumatkan edukseen kääntänyt Suomi johtaa Lake Taupossa ajettavaa kuuden päivän mittaista kisaa jo lähes neljän minuutin erolla pahimpaan uhkaajaansa. 


Ranskan jälkeen kolmantena tuleva Espanja on jäänyt Suomesta runsaat kuusi minuuttia. 


Hyvältä näyttää 
Juha Salminen jatkoi vauhdikkaasti käynnistynyttä viikkoaan nopeimpana suomalaiskuljettajana. KTM:llä kilpaileva Salminen sivalsi yöllisen sateen kastamalla reitillä 1-luokan voiton, joka siivitti hänet samalla myös henkilökohtaisen yleiskilpailun johtoon. 
- Jos kelit ja lähtöpaikka suosivat tiistaina Ranskan Marc Germainia, niin nyt etu oli minun puolellani päivän ensimmäisellä nurmipintaisella pätkällä. Liukkautta ja kuraa riitti, mutta ihan kiva tänäänkin oli ajella, myhäili Salminen. 
Italian Simone Albergonin 25 sekunnilla kukistaneen Salmisen ajo kulki mallikkaasti yhtä kaatumista lukuun ottamatta. 
- Ajoin metsäosuudella juurakon päälle ja jaloista loppui mitta. Kaaduin kyljelleni ja pyörä sammui hetkeksi siihen. Torstaina pyörään pyritään löytämään vielä vähän uusia säätöjä. Ihan hyvältähän tämä näyttää. 


Tarkka ja Aro taas kakkosia luokissaan 
Kolmosluokassa KTM:llä kilpaileva Marko Tarkkala otti hänkin lähituntumaa kosteaan maaperään. 
- Kaaduin kaksi kertaa. Nurmiosuus oli jo melkoista mämmiä ja metsässä juurakot pistävät esiin. Pätkät alkavat olla kieltämättä aika hurjassa kunnossa. Olosuhteisiin nähden olen suoritukseeni melko tyytyväinen. 
Tarkkala ajoi suurimmassa luokassa toistamiseen kakkoseksi. Samalla pyörämerkillä ajava Ranskan Fabien oli jälleen luokan nopein 35 sekuntia suomalaista kiireisempänä. 


Samuli Aro ehti 2-luokassa tiistain tapaan toiseksi. 
- Ei suurempia ongelmia. Kaaduin ensimmäisellä liukkaalla pätkällä, mutta varsinkin kaksi seuraavaa enduro-testiä kulkivat jo todella hyvin, kertoi Aro. 
Honda-kuljettajat Mika Ahola ja Jari Mattila olivat kakkosluokassa sijoilla kolme ja seitsemän. Kärkiajan kellotti Yhdysvaltojen juniorimaajoukkueen riveissä räväkkää kisaa KTM:llä kaasutteleva Kurt Caselli, josta Aro jäi 34 ja Ahola 36 sekuntia. 
TM-pyörän kaasukahvaa vääntävä Petri Pohjamo oli Salmisen voittamassa 1-luokassa mukavasti viides - tosin jo lähes minuutin Salmisen takana. 
- Tasaisen vauhdikas päivä kaikilta kuljettajilta. Trophy-joukkueessa on hyvä fiilis päällä, iloitsi joukkueenjohtaja Pekka Kulju, jonka keskiviikon kisapäivä venyi Uudessa Seelannissa seuraavan vuorokauden puolelle tuomariston kokouksen merkeissä. 
- Ranskan joukkueen tuloksissa oli edelleenkin pientä epäselvyyttä, mutta johtomme säilyy runsaassa kolmessa minuutissa siitäkin huolimatta, jos Emmanuel Albepartilta päätetään poistaa hänelle langetettu aikasakko, vahvisti Kulju. 


Nikander teloi olkapäänsä 
Viime kauden MM-pronssia Uudessa Seelannissa puolustaneen Suomen juniorimaajoukkueen mitalihaaveet kokivat kovan kolauksen jo toisena ajopäivänä Suomi putosi  neljänneltä sijalta kymmenenneksi. Suomi on jäänyt johtoon nousseesta USA:n joukkueesta jo 17 minuuttia. 
Roni Nikander kaatui keskiviikon ensimmäisellä erikoiskokeella sillä seurauksella, että KTM-kuljettajan olkapää meni sijoiltaan. Nikanderin osalta Sixi päättyi tähän kohtalokkaaseen kaatumiseen. 


Patrick Wikmanin KTM:stä petti kannentiiviste jo tiistaina. Pyörää parsittiin kuntoon kovalla kiireellä edelleen toisen ajopäivän sateisena aamuna, mutta korjaus kesti sääntöjen puitteissa liian kauan. 
- Aikasakkoa tuli seitsemän minuuttia, mutta matka jatkuu. Moottoria korjailtiin edelleen parilla seuraavalla huoltopaikalla ja nyt näyttää siltä, että kaikki on taas kunnossa  torstaita ajatellen, kertoi Wikman. 
Nikanderin loukkaantumisen jälkeen Suomi jatkaa Sixiä kolmikolla Wikman-Eero Remes-Valtteri Salonen, jolla ei ole enää varaa takaiskuihin. 
KTM:llä kisaava Remes ja Husabergilla ajava Salonen hoitivat oman osuutensa mallikkaasti keskiviikkona. Pohjamon 0,2 sekunnilla voittanut Remes oli kovatasoisessa 1-luokassa hienosti neljäs ja Salonen 3-luokassa viides Sixin kaikki kuljettajat mukaan lukien. 


Enduromoottoripyöräilyn MM-joukkuekilpailu, Uusi-Seelanti. Tilanne 2/6 ajopäivän jälkeen: 
1. Suomi 
2. Ranska -3.53 
3. Espanja - 6.12 
4. Ruotsi - 7.55 
5. Italia - 8.32 

Juniorit: 
1. USA 
2. Ranska - 1.21 
3. Saksa - 3.27 
…10. Suomi - 17.10 

2. ajopäivän luokkakohtaiset tulokset: 

Luokka E1: 
1.  Juha Salminen Suomi, KTM 
2. Simone Albergoni Italia, Honda - 25,56 
3. Marc Germain Ranska, Yamaha - 33,06 
4. Eero Remes Suomi, Honda - 57,61 (juniorit) 
5. Petri Pohjamo Suomi, TM - 57,87 
Roni Nikander Suomi, KTM keskeytti (jun.) 

Luokka E2: 
1. Kurt Caselli USA, KTM 2. Samuli Aro Suomi, KTM - 34,03 
3. Mika Ahola Suomi, Honda - 36,77 
4. Stefan Merriman Australia, Yamaha - 42,24 
..7. Jari Mattila Suomi, Honda - 1.19,06 

Luokka E3: 
1. Fabien Planet Ranska, KTM 2. Marko Tarkkala Suomi, KTM - 35,33 
3. Cristobal Guerrero Espanja, GasGas - 38,74 
…5. Valtteri Salonen Suomi, Husaberg - 59,94 (jun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti