lauantai 16. tammikuuta 2010

Salmiselle ja Tarkkalalle uudet pyörät

Enduromoottoripyöräilyn MM-sarjan 2-luokasta on kehkeytymässä ensi kaudella suomalaisittain todellakin mielenkiintoinen, kun lajin seitsenkertainen mestari Juha Salminen saa rinnalleen Hondalla kaksi viimeistä pienimmän luokan titteliä nimiinsä vieneen Mika Aholan. 
Kakkoseen tuo uutta suomalaisväriä myös Salminen BMW-tallikaveri, isossa luokassa aiemmin kilpaillut Marko Tarkkala. 

- Tämä kuvion pääsanoma on se, että BMW:n ja Husqvarnan endurotoiminta yhdistetään, jolloin minun ja Tarkkalan osalta panostus on kakkosluokassa. Samalla myös tiimin nimi muuttuu. Se on ensi kaudella BMW-Husqvarna Motorsport, vahvistaa Salminen. 
Tarkkalallekin tilanne on varsin tuore. 
- Sain vasta kaksi päivää sitten tiedon, että ajan ensi kaudella 2-luokassa. 

Tekniikka BMW:ltä ja runko Husqvarnalta 

Salminen ja Tarkkala siirtyivät viime vuonna BMW:n riveihin käynnistäen pyörän kehitystyön käytännössä alusta. 
- Viime vuoden työ ei ole mennyt suinkaan hukkaan. Päinvastoin, vaikka tämä tuloillaan oleva uusia pyörä onkin eräänlainen “sekasikiö“, jos nyt tuollaista sanaa voi käyttää. Meillä on jo 450-kuutioinen moottori olemassa BMW:ltä ja se sijoitetaan Husqvarnalta tulevaan uuteen runkoon, kertoo Salminen. 

Tarkkala vahvistaa saman. 
- Meidän ei tarvitse lähteä uuden pyörän kanssa liikkeelle suinkaan nollista. Ja vaikka runko tuleekin Italiasta, niin meidän päämajanne sijaitsee edelleen Saksan Rosenheimissa. 
Salminen ja Tarkkala lähtevät harjoittelemaan helmikuun alkupuolella todennäköisesti Italiaan, jossa heillä on käytössään vielä nykyiset pyörät. Pyörät, joista kaikki tekniikka siirretään uutukaiseen. 

- En osaa sanoa vielä sen tarkemmin, milloin rungot tulevat Husqvarnan Italiaan perustamalta uudelta tehtaalla, mutta eiköhän se aika ala olla jo näillä näppäimillä. Sekin on tässä tilanteessa mahdollista, että ajamme ensimmäiset MM-osakilpailut vielä tällä nykyisellä pyörällämme, toteaa kahtena viime vuotena kakkosluokassa MM-hopeaa kuitannut Salminen. 

MM-sarjan ohella myös Espanjan mestaruussarjaa ajava Salminen kertoo, että hän sai asiasta vihiä viime kesän aikoihin, joten uusi kuvio ei tullut hänelle suinkaan yllätyksenä. 
- Jatkossa kaikesta kuvastuu, että BMW ja Husqvarna ovat endurossa samaa taloa, korostaa Salminen. 
Kahdeksan osakilpailuviikonvaihdetta kattava enduron MM-sarja käynnistyy 10.-11. huhtikuuta Espanjassa. 

http://www.moottoriliitto.fi/ 
http://we.abc-wec.com/cms/index.php

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti