sunnuntai 6. kesäkuuta 2010

Ajo Motorsportin Marquez voittoon Italiassa

Suomalaistalli Ajo Motorsportin Derbi-kaksikko, espanjalainen Marc Marquez ja saksalainen Sandro Cortese, starttasi vahvasti tämän päivän kauden neljänteen ratamoottoripyöräilyn MM-osakilpailuun Italian Mugellossa. Paalulta startannut Avant Mitsubishi Ajo -kuljettaja Cortese asettui lähdöstä suoraan kärkiryhmään taistelemaan johtopaikasta. 

Cortese liukui kuitenkin valitettavasti pian ulos radalta ja kärkitaistelusta. Red Bull Ajo Motorsport väreissä kilpaileva Marquez nousi puolestaan mukaan kärkiryhmään, ja kilpailun jälkimmäinen puolisko olikin huikeaa jännitysnäytelmää, kun neljän kuljettajan ryhmä kamppaili voitosta. 

Cortese pääsi alun lipsahduksen jälkeen jatkamaan kilpailua, mutta ajautui kärkeä tavoittaessaan uudelleen ulos radalta ja joutui keskeyttämään kilpailun. Marquez ajoi kilpailun viimeiset kierrokset älykkäästi ja otti upealla suorituksellaan uransa ensimmäisen Grand Prix voiton. 

Marquez ja Cortese ovat neljän ajetun kilpailun jälkeen MM-pisteissä sijoilla 3 ja 9. MM-sarjaa johtaa Nicolas Terol. 

"Olen todella, todella onnellinen! Alussa ajattelin, että Terol ja Espargaro pääsevät karkuun, mutta sain heidät kiinni. Tiimi on tehnyt kovasti töitä ja uskon että kun vain jatkamme kovaa työskentelyä, pystymme pysymään kärjessä ja lisää hyviä tuloksia on luvassa", Marquez kertoi. 

"Olen tietysti vähän pettynyt, sillä vauhti tuntui olevan tänään kohdallaan. Molemmilla kerroilla keula vain luisti alta, vaikka meillä ei mitään ongelmia säätöjen tai pyörän kanssa ollutkaan Pyörä tuntui itse asiassa todella hyvältä. Tuntuu kuitenkin, että vauhti on nyt kohdallaan, joten nyt on vain jatkettava työtä kovasti kohti seuraavia kilpailuja", Cortese kertoi. 

"Marcilta todella kypsä ja strategisesti hyvä kilpailu tänään. Lisäksi onnistuimme moottorin säädöissä, ja nopea pyörä ehkä auttoi vähän Marcia kilpailun lopussa. Todella kypsä suoritus nuorelta mieheltä. Oli harmi että Sandro kaatui tänään, mutta alkukausi on varmasti näyttänyt kaikille, että Sandro on todella vahvassa kunnossa. Meillä onkin lupa odottaa molemmilta kuljettajilta todella kovia tuloksia jatkossa", Aki Ajo kertoi. 

Lisätietoja: 
http://www.ajo.fi 
http://www.motogp.com 

Mugello, Italia. 

125-kuutioisten luokan MM-osakilpailu 4/17: 

1. Marc Marquez Espanja, Red Bull Ajo Motorsport, Derbi 39.53,153 
2. Nicolas Terol Espanja, Aprilia + 0,039 
3. Pol Espargaro Espanja, Derbi + 0,116 
4. Bradley Smith Iso-Britannia, Aprilia + 0,161 
5. Efren Vazquez Espanja, Derbi + 10,281 
6. Randy Krummenacher Sveitsi, Aprilia + 10,364 
Sandro Cortese Saksa, Avant Mitsubishi Ajo, Derbi: keskeytys. 

MM-pistetilanne: 
1. Terol 85 
2. Espargaro 79 
3. Marquez 57 
4. Smith 45 
5. Vazquez 44 
6. Esteve Rabat Espanja, Aprilia 43 
...9. Cortese 26 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti