sunnuntai 6. kesäkuuta 2010

Salminen sivussa Puolan ja Slovakian MM-osakilpailuista

Nilkkavammasta toipuva Juha Salminen joutuu jäämään sivuun kesäkuussa Puolassa ja Slovakiassa ajettavista enduromoottoripyöräilyn MM-osakilpailusta. 

Enduro 2-luokassa BMW-Husqvarna -pyörällä kilpailevan Salmisen oikean jalan nilkka leikattiin kaksi viikkoa sitten, jolloin hänen oli jätettävä myös Italian osakilpailu ajamatta. Salmisen nilkassa on harvinaislaatuinen telaluun murtuma, minkä lisäksi myös nivelsiteet vaativat hoitoa. 

- Elättelin toiveita siitä, että pystyisin palaamaan jo kesäkuun aikana MM-sarjaan. Jatkotutkimukset kuitenkin osoittivat, että nilkka ei ole vielä luutunut siinä määrin, jotta voisin ajaa MM:ää. 
Salminen myöntää, että ajohalut ovat korkealla. 

- Vaikka luutuminen onkin alkanut hyvin, niin asiassa on kuitenkin kaksi puolta, eikä turhia riskejä kannata ottaa tässä tilanteessa. Kyllähän luutuminen vie arviolta 4-5 viikkoa, ennen kuin nilkka on siltä osin täysin kunnossa. 

Enduron MM-sarja saavuttaa puolivälinsä ensi viikonvaihteena Puolan Kwidzynissä. Siitä viikon kuluttua ajetaan Slovakian osakilpailu Puchovissa ennen kesätaukoa. 

- Nilkan tilanne tutkitaan seuraavan kerran silloin, kun Slovakian osakilpailu on jo ajettu, kertoo Salminen. 
MM-sarja jatkuu kesätauon jälkeen 28.-29. elokuuta Kreikan Serresissa. Sen jälkeen vuoroaan odottavat edelleen Turkin ja Ranskan osakilpailut. 

http://www.juhasalminen.net/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti