maanantai 23. huhtikuuta 2012

Lauslehto palkintopallille IDM-avauksessa

Järvenpääläinen ratamoottoripyöräilijä Tatu Lauslehto avasi kansainvälisen IDM-sarjan komeasti. Yamaha-kuljettaja ajoi Supersport-luokan ensimmäisenä kilpailupäivänä kolmanneksi, jälkimmäisenä päivänä toiseksi.

Aika-ajoista lähtien Lauslehto oli huippuvauhdissa, kun hän saavutti yli 30 kilpailijan joukosta kolmannen lähtöruudun. Toisen polven kilpakuljettaja käynnisti kisakautensa loistavasti, kun Lauslehto kiihdytti viikonlopun avausstartissa kisan kärkeen.

- Startti meni aivan nappiin ja oli tietenkin hieno johtaa kisaa. Kilpailun edetessä kävin kovan kamppailun, joka palkittiin kolmossijalla. Se oli urani ensimmäinen podiumsija IDM-sarjassa, Lauslehto kertasi.

- Toisessa lähdössä ajoin lähes koko ajan toisella sijalla ja pääsin haastamaan kärkikuskia tosissaan. Kerran oli kaatuminen lähellä, kun keula menetti pitonsa. Sen jälkeen rauhoitin tilannetta, kun huomasin, että lähellä takana ei ollut uhkaajia.

Avauskisatapahtuman molemmat lähdöt vei nimiinsä sveitsiläinen Kawasaki-kuski Daniel Sutter.

- Voittajalla oli pieni etu renkaiden suhteen, kun hänen käyttämänsä renkaat säilyttivät saman pitotason lähdöstä maaliin. Vaikka tällä kertaa aivan voittoon asti ei ollut mahdollisuuksia, maistuvat nämäkin palkintosijat todella hyvältä, Lauslehto myönsi.

- Kuski ja pyörä ovat nyt paremmassa iskussa viime kauteen verrattuna. Nyt ajan WP:n iskareilla, jotka osoittivat heti kilpailukykynsä vähäisiksi jääneistä ennakkotesteistä huolimatta. Ilmoitin jo talvella, että tavoitteeni on kolmen kärjessä. Onnistunut avauskisa on palkkio koko tiimilleni, joka on tehnyt kovasti töitä viime kauden jälkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti