sunnuntai 1. heinäkuuta 2012

Pyrhönen neljäs Slovakian MM-osakilpailussa

Antti Pyrhönen ajoi motocrossin MX3-luokan MM-osakilpailussa Slovakian Senkovicessä päivän yhteistulosten neljänneksi. Hän oli ensimmäisessä erässä viides ja toisessa neljäs.

Slovakian kilpailun teki haastavaksi armoton helle, lämpömittari kohosi yli 35 asteeseen. Kotiradallaan ajanut tsekki Martin Michek oli päivän sankari voitettuaan molemmat erä suvereenisesti. Samalla hän nousi MM-pisteissä Pyrhösen ohi neljänneksi. 

Ensimmäisessä erässä Pyrhönen nousi alkukierrosten seitsemänneltä sijalta jo kolmanneksi, kunnes satutti edellisviikolla harjoituksissa loukkaantunutta polveaan. Muutama kierros meni hitaammin polvikivun takia.

Ruutulipulle Pyrhönen ajoi viidentenä. Toisessa erässä Pyrhönen löysi hyvän vauhdin, vaikka joutuikin varomaan kipeää polveaan ja nousi ensimmäisen erän tapaan seitsemänneltä sijalta ylöspäin. Nyt kiri riitti pykälää parempaan sijaan ja hän oli erän neljäs.

- Hieman harmittaa kun palkintopallipaikka jäi vain parin pisteen päähän. Ikävä juttu oli myös, että tölväsin ensimmäisessä erässä jalan johonkin ja satutin ennestään kipeää polvea. Hetken oli pakko rauhoittaa menoa. Toisen erän ajo sujui vauhdillisesti paremmin kuin ensimmäinen, vaikka oli hieman ohjelmaakin matkalla. Rataa reunustava muovinauha jäi jumiin takajarruun ja jouduin ajamaan jonkin aikaa ilman takajarrua, kunnes muovinauha suli ja jarrut palautuivat.

- Kisa oli todella rankka kovan helteen takia ja sitä ei ainakaan helpottanut yhtään erittäin nopea rata. Järjestäjällä oli myös vaikeuksia pitää rata kosteana ja niinpä pöly oli ajoittain todella sankka ja teki ajamisen aika vaikeaksi, kertoo Pyrhönen.

Ensimmäisessä erässä voittaja Michekin jälkeen toiseksi ajoi Slovenian Klemen Gercar ja kolmanneksi Itävallan Michael Staufer. Toisessa erässä Pyrhösen edellä kärkikolmikon muodostivat erävoittaja Michek, kakkoseksi ajanut Itävallan Matthias Walkner ja kolmanneksi ajanut Gercar.

Heinolan Riku Rouhiainen otti kisasta mukavat MM-pisteet ajettuaan eräsijat 15. ja 14. Pyrhösen tiimissä ajava Vantaalainen Ludde Söderberg kärsi kovasta flunssasta ja se verotti hänen menoaan sen verran, että MM-pisteissä kymmenentenä oleva Söderbergille heltisi eräsijat 14. ja 18.

MM-pisteissä kärjessä jatkaa Walkner. Gercar on toisena ja Itävallan Gunter Schmidinger kolmantena. Pyrhönen on viidentenä, vain kuusi pistettä neljänneksi noussutta Michekiä jäljessä.

- Usko MM-mitaliin ei ole vielä mennyt ja minun mielestäni kauden viimeiset radat sopivatkin minulle ehkä paremmin kuin monelle muulle, mutta kaiken on mentävä niissä nappiin, jos mieli mitaleille, miettii kauden 2009 MM-pronssimies Pyrhönen.

Täydelliset tulokset osoitteessa www.motocrossmx1.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti