sunnuntai 1. heinäkuuta 2012

Suomalaiset hallitsevat IDM-sarjaa

Kolme suomalaista ajoi voittoon Saksan avoimen mestaruussarjan (IDM) neljännessä osakilpailussa. Supersport-luokan kuljettaja Tatu Lauslehto nousi kakkos- ja ykkössijoillaan takaisin sarjajohtoon. Sivuvaunuluokassa ajava Pekka Päivärinta purkkiorjanaan sveitsiläinen Adolf Hänni vahvisti johtoaan voittamalla sunnuntain kilpailun. 


Pekka Päivärinta ja Adolf Hänni Red Bull Ringillä. Kuva (c) Tuomo Seppänen.


Suomalaismenestyksen viikonloppuna viimeisteli Niki Tuuli, joka ajoi voittoon sarjan merkkiluokassa, Yamaha R6-Dunlop Cupissa. Myös Tuuli on luokkansa pistejohdossa.

Lauslehto kahdesti kolmanteen lähtöruutuun
Lauslehto onnistui jo Supersport-luokan aika-ajossa, kun hän saavutti kahteen kilpailulähtöön eturivin kolmannen lähtöruudun.
- Viikonvaihteen ensimmäinen kilpailu oli tasaista kamppailua kärkiryhmässä. Nousin ensimmäisessä mutkassa toiseksi ja sen jälkeen sijoitukset vaihtuivat useaan otteeseen, kertasi kakkosena maalilipulle saapunut Lauslehto. Toisen kilpailun alku sunnuntaina ei lupaillut hyvää Yamaha-kuljettajalle. Hän tippui startissa seitsemänneksi.

- Pystyin nousemaan muutaman sijan, mutta siinä vaiheessa neljän kärki oli ehtinyt karkaamaan muutaman sekunnin etumatkalle.
- Onnistuin ajamaan kärkiryhmän kiinni ja lähdin viimeiselle kierrokselle neljäntenä. Takasuoran jarrutukseen menimme neljä kuskia rinnakkain. Ehdin siinä ajatella, että tämä ei pääty hyvin.

Kilpakumppani jarrutti keulan alta ja vei mukanaan hiekoille myös toisen kuljettajan. Lauslehto pääsi kuittaamaan kärkeen ja piti asemansa maaliin saakka.

Kauden kolmannen voiton ansiosta Lauslehto nousi takaisin pistejohtoon ohi sveitsiläisen Daniel Sutterin.

Kannentiiiste Päivärinnan kiusana

Päivärinnan kilpailuvauhti löytyi vasta sunnuntain warmupissa.
- Moottori vaikutti aika-ajossa tukkoiselta ja syyksi paljastui rikkinäinen kannentiiviste. Uudella kansipahvilla kierrosajat paranivat ja pystyttiin tappelemaan voitosta, Päivärinta kertoo.

Kakkosruudusta sivuvaunujen kilpailuun startannut Päivärinta sai paalulta startanneesta sarjakakkosesta Kurt Hockista kunnon vastuksen. Kaksikon marssijärjestys ratkesi, kun Hock missasi tiukan jarrupaikan ja ajoi kurvin pitkäksi. Päivärinta ajoi lopulta voittoon ylivoimaisena voittajana puolen minuutin eron turvin. 
  
Päivärinta kasvatti johtonsa jo 20 pisteeseen.

Tuuli ohitti nopeissa mutkissa
Niki Tuulen toinen voitto kauden kisoista ei tullut helpolla. Voitto tuli puolen sekunnin marginaalilla.

Niki Tuuli. Kuva (c) Tuomo Seppänen.

- Joku tuli aina ohi radan hitaalla pätkällä, mutta pääsin joka kerta kuittaamaan nopeissa mutkissa. Onneksi nuo nopeat oli juuri ennen maalisuoraa, Tuuli kertoi.

Toisen polven RR-kisaaja kasvatti sarjajohtonsa 21 pisteeseen.

Kahdeksan osakilpailua käsittävä IDM-sarja jatkuu heinäkuun puolivälissä Hollannin Assenissa ajettavalla osakilpailulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti