torstai 23. elokuuta 2012

Katsastuspakkoa kaatamaan - Nyt on oikea aika vaikuttaa

Voit vaikuttaa!

Lataa tästä flyeri jonka avulla juuri sinä voit helposti ja yhtenäisen sanoman avulla lähestyä mediaa ja päättäjiä: Määräaikaiskatsastus Flyer.pdf

SMOTO selvitti määräaikaiskatsastuksen toimivuutta ja tehokkuutta jo aikaisemman määräaikaikaiskatsastusesityksen yhteydessä. Sen jälkeen julkaistut aihepiirin tutkimukset vahvistavat edelleen aikaisemmat päätelmät: Artikkeli määräaikaiskatsastuksen tarpeellisuudesta.pdf
Liikenneministeriö (LVM) tiedotti tänään hallituksen antaneen kirjelmän eduskunnalle moottoripyörien pakollisesta vuosikatsastuksesta. LVM:n tiedotteessa puhutaan ajoneuvoista ja moottoripyörät ja mopot mainitaan vasta lopussa ikään kuin sivuasiana, vaikka komission ehdotus koskee nimenomaan L-luokan ajoneuvoja.

Koska asia on nyt menossa eduskuntaan on tämä oikea hetki vaikuttaa omaan kansaedustajaan. Eduskunnassa muodostetaan asiasta Suomen virallinen kanta jota virkamiesten tulee noudattaa ja joka luo pohjan myöhemmin tapahtuvalle meppien käsittelylle Euroopan parlamentissa.

Tapahtui syyskuussa 2009...

LVM kysyi edellisen kerran eduskunnan liikenevaliokunnalta ohjetta syskuussa 2009. Tuolloin liikennevaliokunta "...ei pitänyt tässä vaiheessa perusteltuna esitettyä määräaikaiskatsastusvelvollisuuden ulottamista moottoripyöriin, mopoihin ja kevyisiin jarruttomiin perävaunuihin". Annetun määräyksen mukaisesti virkahenkilöt ovat tietenkin pontevasti vastustaneet komission ajamaa ehdotusta välittämättä mahdollisista henkilökohtaisista mielipiteistä.

Linkit ja taustat

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti