torstai 16. elokuuta 2012

Maailman nopein mp-luokka Alastarossa 1-2.9.2012

Drag Racing on maailman nopein moottoriurheilulaji. Kilpailumatkana on ¼ maili eli 402,33 metriä. Sekä autoille että moottoripyörille on useita eri kilpailuluokkia. Extreme Fuel Circus yhdistää kaksi kovinta moottoripyöräluokkaa yhdeksi luokaksi jossa nitroa ja kumia ei säästellä.

Moottoripyöristä nopeimpia ovat Top Fuel Bike (TFB) ja Super Twin Top Fuel Bike (STTF) luokkien pyörät. Nämä nitrometaania polttoaineena käyttävät yli 1000 hevosvoimaiset moottoripyörät on suunniteltu puhtaasti kiihdytyskilpailukäyttöön. Pyörät kiihtyvät 0-100km/h alle sekunnissa ja nopeimmat taittavat neljännesmailin noin kuudessa sekunnissa loppunopeuden ollessa lähes 400km/h.

Suomi on nousut viime vuosina Drag Racingissa yhdeksi Euroopan johtavista maista ja meillä on tällä hetkellä lähes 20 TFB tai STTF luokan nitropyörää. Extreme Fuel Circus yhdistää nyt ensimmäistä kertaa kaksi- ja nelisylinteriset Top Fuel -pyörät yhdeksi luokaksi, jossa taistellaan Suomen nopeimman nitropyörän tittelistä.

Ensimmäinen Extreme Fuel Circus kiihdytystapahtuma ajetaan Alastarossa FHRA:n Drag Race SM sarjan finaalikilpailun yhteydessä 1-2.9.2012. Molemmat tapahtumat yhden lipun hinnalla.

Lisätietoja, kuvia ja esittelyvideo www.extremefuelcircus.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti