maanantai 13. toukokuuta 2013

Päivärinta IDM-voittoon Kirsi Kainulaisen kanssa

Ratamoottoripyöräilyn sivuvaunujen hallitseva IDM-mestari Pekka Päivärinta voitti Saksan avoimen mestaruussarjan toisen osakilpailun, vaikka kyydissä taituroi varahenkilö.
Belgian Zolderissa ajetun kilpailun purkkiorjana toimi Kirsi Kainulainen, koska vakkariorja Adolf Hänni oli sairaana.

Pekka Päivärinta (vas.) antaa vielä viime hetken vinkkejä sijaispurkkiorajjeel Kirsi Kainulaiselle.

Voiton myötä suomalaispari teki historiaa, sillä Päivärinnan pulkassa menoa tasapainoitti iisalmelaisneitokainen Kirsi Kainulainen, josta leivottiin IDM-sarjan ensimmäinen naispuolinen voittaja.

Päivärinnan piti Zolderissa keskittyä rengastestiin yhdessä vakituisen purkkiorjansa Adolf Hännin kanssa. Sveitsiläinen kuitenkin joutui antamaan paikkansa Kainulaiselle keväisen leikkauksen aiheuttaman komplikaation vuoksi. Rengas tuli testattua ja purkkiorjan sijainen siinä ohessa.

Aiemmin ratamoottoripyöräilyn SM-sarjaa 125-kuutioisissa ajanut Kirsi Kainulainen omaksui hyvin uuden vakanssin, joskin pientä hienosäätöä neitokaisen otteisiin olisi vielä löydettävä.

- Olisin minä Aatun kanssa ehkä hieman kovempaa mennyt, mutta hyvin Kirsi paikkansa hoiti, luonnehti Päivärinta sijaispurkkiorjaansa.

-Ainoa harmi koko kisassa oli pyörän vaihdelaatikko. Viitonen pyrki hyppimään pois päältä ja luulin ettei se kestä loppuun asti. Maaliin kuitenkin päästiin, huokaili keravalainen kilpailun jälkeen.

Myös purkkiorja oli päiväänsä tyytyväinen.

- Hyvin meni. Muutama paikka oli missä oli hankaluuksia ja välillä katteetkin kolisi kun oli ahdasta. Tätä täytyy saada lisää, hehkutti Kainulainen maalissa.

Päivärinta/Kainulainen duo aloitti Zolderin kisan varovaisesti, mutta kiristi loppua kohti. Suurimman osan 15 kierroksista kilpailua keravalainen kaasutteli kakkosena. Kärkeen kaksikko iski neljänneksi viimeisellä kierroksella tarkkaan harkitussa paikassa.

- Takasuoran jarrussa mentiin ohi. Olin tuon paikan jo aikaisemmilla kierroksilla pannut merkille. kertoi Päivärinta kilpailun ratkaisusta.

Saksalaispari Kretzer/Lehnertz kaasutteli kilpailussa kakkoseksi ja alussa johtopaikkansa paluusuoran jarrupaikan spinnauksessa menettänyt Kurt Hock/Enrico Becker kolmanneksi.