sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Harri Kullas kärkikymmenikköön supercrossin eurosarjassa

Supercrossin kovatasoinen saksalainen ADAC-sarja päättyi sunnuntaina Dortmundissa Gregory Arandan juhliin. Ranskalainen kuittasi sarjan voitosta henkilöauton. Helsinkiläinen Harri Kullas oli sarjan ainoa suomalaiskuljettaja ja sijoittui lopputuloksissa yhdeksänneksi.- Kokonaisuuteen olen tosi tyytyväinen, vaikka yksittäisissä kisoissa olikin kaikissa jotain parannettavaa. Pääsin kuusi kertaa finaaliin ja opin paljon uusia asioita. Sain erittäin hyvää kokemusta, vaikka tärkeintä onkin että pysyin ehjänä, Harri Kullas raportoi Saksasta.

Kullas kilpaili sarjassa saksalaisen KTM Sarholz -tiimin kutsusta. Pisteisiin laskettiin neljän viikonlopun aikana ajetun kahdeksan finaalin tulokset. Traagisena päätösviikonloppuna Kullas ajoi SX1-luokan finaaleissa kahdesti kuudenneksi ja viimeisessä kilpailussa kahdeksanneksi.

Dortmundin perjantain harjoituksissa kuoli 24-vuotias tanskalainen Kasper Lynggaard, joten kolmipäiväisen päätöskilpailun lopputuloksiin laskettiin vain lauantain ja sunnuntain tulokset. Sarjaan osallistui 31 kuljettajaa Euroopasta ja Yhdysvalloista.

- Perjantaina sitä [Lynggaardin menehtymistä] ei vielä tajunnut, eikä oikein vieläkään. Oli todella huono fiilis, mutta kisa jatkui eikä sille voinut mitään. Näin kaatumisen ja mitä kuulin puhuttavan, niin ilmeisesti syy ei ollut siinä, vaan muissa terveysongelmissa. Kaatuminen ei näyttänyt isolta. Supercrossissa joutuu olemaan koko ajan valmiina, kun joku voi kaatua eteen tai ajaa kylkeen. Kilpailupäivät olivat pitkiä ja raskaita.

Motocrossin 18 osakilpailun MM-sarja käynnistyy 1.3. Qatarista. Vaikka Kullas osallistuukin vielä Helsingin Supercrossin SM-sarjan aloituskilpailuun 31.1.-1.2., keskittyy KTM-kuljettaja jo täysillä ulkoratakauteen.

- Matkustan Dortmundista takaisin Espanjaan harjoittelemaan. Siellä on nyt vähän liiankin hyvät olosuhteet treenata ulkoradoilla. Olen iloinen, että saksalainen KTM-tiimi auttoi minua ajamaan ADAC-sarjan, tästä on hyvä jatkaa eteenpäin. Kilpailuissa oli hieno show, isommat tilat ja enemmän yleisöä. Tämä on mielestäni paras eurooppalainen supercross-sarja. Helsingissä yritän tietenkin voittaa, mutta maaliin sielläkin pitää ajaa, eikä voitto tule koskaan helpolla, Kullas summaa ajatuksiaan.

Tulokset, ADAC SX Cup 2013/2014

1. Aranda Gregory, Ranska, Kawasaki 120 p
2. Richier Florent, Ranska, Suzuki 107 p
3. Faith Garvin, Itävalta, Honda 95 p

…9. Kullas Harri, Suomi, KTM 47 p

Osakilpailutjen tulokset:

10.-12.12. Dortmund

SX1 finaali 10.12.
1. Richier Florent
2. Faith Gavin
3. Izoird Fabien
…6. Kullas Harri
Erässä ei jaettu pisteitä, sillä tanskalainen Kasper Lynggaard menehtyi harjoituksissa ja kilpailuun osallistuminen oli vapaaehtoista.

SX1 finaali 11.12.
1. Faith Gavin
2. Aranda Greg
3. Ullrich Dennis
…6. Kullas Harri

SX1 finaali 12.12.
1. Richier Florent
2. Aranda Greg
3. Izoird Fabien
…8. Kullas Harri

21.-22.12. München

SX1 finaali 21.12.
1. Faith Gavin
2. Aranda Gregory
3. Izoird Fabien
…9. Kullas Harri

SX1 finaali 22.12.
1. Faith Gavin
2. Richier Florent
3. Izoird Fabien
Kullas karsiutui finaalista kaaduttuaan last chance -erässä.

30.11.-1.12. Chemnitz

SX1 finaali 30.11.
1. Aranda Gregory
2. Izorid Fabien
3. Richier Florent

SX1 finaali 1.12.
1. Aranda Gregory
2. Izoird Fabien
3. Richier Florent
Harri Kullas oli molempina päivinä ensimmäinen finaalista karsiutunut kuljettaja

8.-9.11. Stuttgart

SX1 finaali 8.11.
1. Canada Jake
2. Maier Teddy
3. Chisholm Kyle
…7. Kullas

SX1 Finaali 9.11.
1. Maier Teddy
2. Maillar Boris
3. Neugebauer Filip
4. Kullas Harri

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti