sunnuntai 24. elokuuta 2014

Päivärinta/Karttiala keskeytti kolmospaikalta

Pikkuvika polttoaineletkustossa tiputti Pekka Päivärinnan ja Timo Karttialan palkintopallilta Saksan Oscherslebenissä sunnuntaina. 

Ratamoottoripyöräilyn sivuvaunuluokan hallitseva mestari joutui keskeyttämään MM-sarjan seitsemännen osakilpailuviikonlopun pitkässä kisassa kilpailun kahdeksannella kierroksella ajaessaan kolmantena. Tässäkin ajassa keravalainen kellotti kilpailun kolmanneksi nopeimman kierrosajan.

- Ero oli selvä molempiin suuntiin ja valmistauduin jo varmistelemaan, sillä kärkipari pakeni meiltä ja muut jäi tasaisesti. Nyt päästiin kierrosajoissa jo lähes sekunnin päähän kärkiukoista, muisteli Päivärinta sunnuntaista kilpailua.

MM-startti Oscherslebenissä oli Päivärinta/Karttiala kaksikon kauden avaus huipputasolla, eikä duolla ollut kilpailusta isompia tulosodotuksia. Pääasia oli ajaa uutta ajopeliä ja kuskia sekä purkkiorjaa sisään maailman huipputason vauhtiin.

- Pyörässä oli pikkuvikaa koko viikonlopun. Se oli odotettua, mutta saatiin kaikki paikat säädettyä kohdilleen BMW.n miesten kanssa. Keskeytyksen aiheuttanut vika oli oikeastaan minun oma moka, ja nyt sekin on laitettu kunnolla kuntoon”, kuvaili Päivärinta viikonlopun antia.

Oscherslebenin kisaviikonlopun haka oli brittipari Ben ja Tom Birchall voittaen sekä lauantaisen sprintin, että sunnuntain pitkän kilpailun. Veljekset majailevan sarjassa kakkosena ennen syyskuun lopulla ajettavaa sarjan päätöskilpailua Ranskan LeMansissa. Sarjakärkipari Brittiläis-ranskalainen kaksikko Tim Reeves/Gregory Cluze oli kummassakin kilpailussa toinen.

Pekka Päivärinta/Timo Karttiala duo jatkaa MM-sarjaan totuttelua LeMansissa. Kaksikon tavoite on asetettu ensi vuodelle, jolloin Päivärinta hakee viidettä ja Karttiala toista maailmanmestaruuttaan.

Ratamoottoripyöräily luokka sivuvaunut 7/8 Mm-osakilpailu Oschersleben:

1. Ben Birchall/Tom Birchall, Iso-Britannia, LCR-Suzuki 32:05.873
2. Time Reeves/Gregory Cluze, Iso-Britannia/Ranska, LCR-Kawasaki -10.174
3. Benny Streuer/Geert Koerts, Hollanti, LCR-Suzuki -51.997
…7. Petri Makkula/Harri Asumaniemi, Suomi, LCR-BMW -1 kierros
…Pekka Päivärinta/Timo Karttiala, Suomi, LCR-BMW kesk.
Tilanne sarjassa:

1. Reeves/Gluze 176, 2. Birchall/Birchall 140, 3. Gürch/Wechselsberger 93,…7. Makkula/Asumaniemi 69.

1 kommentti:

  1. Kyllä suuret onnittelut tästä artikkelista, sinulla on tapa sanoa asioita luonnollisella tavalla, yksinkertainen ja niin totta, otan hattuani!
    voyance gratuite en ligne par mail

    VastaaPoista