sunnuntai 24. elokuuta 2014

Sähkövika tiputti Päivärinnan MM-kärjestä

Ratamoottoripyöräilyn sivuvaunu-luokan hallitsevan maailmanmestarin Pekka Päivärinnan MM-avaus lauantaina ei sujunut suunnitelmien mukaan. Päivärinta, kyydissään Timo Karttiala sijoittui seitsemänneksi Saksan Oscherlebenissä ajetussa kauden seitsemännen MM-kisaviikonlopun sprintissä.

Uuden BMW:n sähköviat hidastivat Päivärinnan menoa ratkaisevasti. Kolmannesta lähtörivistä matkaan ampaissut suomalaiskaksikko nousi lähtökiihdytyksessä neloseksi, mutta viidennessä mutkassa peli sammui. Pyörä käynnistyi, mutta vika uusi muutama mutka myöhemmin. 

- Mystinen sähkövika iski. Aina kun peli sammui, sain sen käyntiin vääntämällä virrat pääkytkimestä pois ja taas päälle, Päivärinta kertoo.

Sama tahti jatkui ja Päivärinta/Karttiala löytyi lopulta kilpailijajoukon hänniltä. Ajotyylin muutos mahdollisti kaksikolle kisan jatkamisen, mutta pyörän huipputehot olivat kadoksissa. 

- Jätin käyttämättä huippukierroksia ja sifteriä. Sillä tavoin pystyttiin nilkuttamaan maaliin ilman varikkopysähdystä.

Viasta huolimatta keravalainen takoi taululle kilpailun kolmanneksi nopeimman kierrosajan ja ohitteli lopulta seitsemänneksi.

- Arvelen tietäväni, missä vika piilee. Ne on nämä sähköviat yleensä ihan pikkujuttuja, kun ne vaan paikallistaa. Käydään BMW:n kaverin kanssa pyörä läpi. Eiköhän se parane. Huomenna on uusi kisa ja uudet mahdollisuudet, ennakoi Päivärinta.

Oscherslebenin sprintin voitti englantilaisveljespari Ben ja Tom Birchall. Maanmies, sarjakärki Tim Reeves kyydissään ranskalainen Gregory Cluze oli kakkonen. Saksalaisradalla ajetaan sunnuntaina 21 kierroksinen pitkä kilpailu.

Ratamoottoripyöräily sivuvaunut 7/8 MM-osakilpailu Oschersleben Sprint:

1. Ben Birchall/Tom Birchall, Iso-Britannia, LCR-Suzuki
2. Tim Reeves/Gregory Cluze Iso-Britannia/Ranska, LCR-Kawasaki -14,426
3. Uwe Gürch/Manfred Wechselberger, Saksa/Itävalta, LCR-BMW -24.826
4. Benny Streuer/Geert Koerts, Hollanti, LCR-Suzuki -25.627
5. Andre Kretzer/Jens Lehnertz, Saksa, LCR-Suzuki -27.627
6. Petri Makkula/Harri Asumaniemi, Suomi, LCR-BMW -30.640
7. Pekka Päivärinta/Timo Karttiala, Suomi, LCR-BMW -49.256.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti