sunnuntai 1. helmikuuta 2015

Viidennes harkitsi uuden ostoa pträtkämessuilla

Messukysely paljasti, että tänään päättyneiden MP-messujen kävijät olivat ostamassa entistä enemmän uusia moottoripyöriä seuraavan vuoden aikana. Kiinnostus käytettyihin moottoripyöriin oli pienessä laskussa.

MP-messut järjestettiin Messukeskuksessa Helsingissä 30.1. – 1.2. MP-messuilla vieraili kolmen päivän aikana yli 55 000 kävijää.

Kävijöistä lähes viidennes (19 %) harkitsi uuden moottoripyörän hankkimista tänä vuonna, kun vastaava luku viime vuonna oli 11 %. Käytetyn moottoripyörän hankinta oli mielessä tänä vuonna 17 %:lla, kun vastaava luku viime vuonna oli 22 %.

Tämä selviää TNS Gallupin messujen aikana tekemästä kävijätutkimuksesta. Kävijöistä 10 % harkitsi uuden moottoripyörän ostoa ja 14 % käytetyn moottoripyörän ostoa seuraavan kolmen vuoden aikana. Nämä luvut olivat lähes viime vuotisella tasolla.

Tänä vuonna messujen yhteydessä järjestettiin ensimmäistä kertaa Pohjoismaissa Superenduron MM -osakilpailut. Rakennettujen moottoripyörien Petrol Circus Custom Bike Show oli entistä laajempi.

MP-messut kokosi Messukeskukseen pääasiassa moottoripyöräilijöitä, sillä 71 % kertoi omistavansa moottoripyörän, mopon tai skootterin, 14 %:n lähipiirissä oli moottoripyöräilyä harrastava ja uusia harrastuksen mahdollisesti aloittavia oli 12 % messujen kävijöistä.

Kävijöistä 90 % oli tyytyväisiä messujen tarjontaan ja 89 % kertoi tulevansa varmasti tai todennäköisesti messuille myös ensi vuonna. TNS Gallup haastatteli kolmen päivän aikana 200 MP-messujen kävijää.

MP-messut järjesti Messukeskus Teknisen Kaupan ja Palveluiden yhdistyksen Moottoripyöräjaoston toimeksiannosta. Seuraavan kerran Messukeskuksessa järjestetääm MP-messut 29. – 31.1.2016.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti