sunnuntai 1. helmikuuta 2015

MP15 - Petrol Circus voittajat

Petrol Circus Custom Bike Show'n parhaaksi pyöräksi valittiin Veikko Sikiön WSA V-Twin.


Näyttelyssä pyörien rakentajat äänestivät keskuudestaa kunkin luokan voittajat. Lisäksi näyttelyn tuomaristo valitsi yhden pyörän.

Custom
1. Veikko Sikiö WSA V-Twin (kuvassa)
2. Olli Torppala Northern Lightning
3. Alpo Varis Honda Chopper

Street
1. Henri Ikola Wiener Cafe
2. Jape Huttunen Hubusa
3. Tommi Mäkelä Hayabusa

Classic
1. Jani Tukeva Yamaha XS650
2. Jaakko & Sami Mäkelä Honda CB125
3. Teemu Eräpolku honda CB750

Open
1. Andy Koivuluoma Monkey Turbo
2. Mikko Levänen Omavalmiste turbiinipyörä
3. Petri Pennala Nitro HD

Tuomariston valinta
Veikko Sikiö WSA V-Twin (kuvassa)

Näyttelyn paras pyörä
Veikko Sikiö WSA V-Twin (kuvassa)

Nuori rakentaja-kunniamaininta Jaakko & Sami Mäkelä

Yleisö voi äänestää pyöriä vielä tänään sunnuntaina. Yleisön suosikki julkaistaan klo 15:00.

Veikon WSA ei kerää pokaaleja ensimmäistä kertaa

Veikon WSA ei ole palkintopallilla suinkaan ensimmäistä kertaa. Pyörä nimittäin pokkasi AMD:n järjestämissä maailmanmestaruuskisoissa vapaan luokan kakkospokaalin viime syksynä.

Rakentelupiireissä Veikon WSA:n menestys ei ole yllätys. Pyörään on Veikko valanut itse paitsi moottori niin myös rungon kriittiset osa, vanteet sekä koko joukko muuta tilpehööriä. Ja se mitä ei ole tehty itse valamalla on sorvatty, jursitty, taivutettu ja hitsattu kasaan itse. Ja kun valmistajatohtorilla on edellisten taitojen lisäksi silmää muotoilulle on tulos sen mukainen.

Omavamisteprosenttia ei tästä pyörästä pysty juuri nostamaan, paitsi jos louhii itse malmit ja vulkanoi renkaat. Vaikeusastetta voisi myös nostaa jos rakentaa pyörän ainoastaan mora ja pyhä pajavasara työkaluinaan (toim.huom: pyhällä pajavasaralla etsitään arvokkaat osat lyöntikohdan vierestä).

Suomalaiset maailmalla

Suomalainen moottoripyörien rakentelukulttuuri on kansainvälisesti noteerattua huipua. Myös Ruotsissa on kovan luokan osaamista, mutta Ruotsin päänäyttelyssä myös Suomalaiset ovat järjestään palkintosijoilla.

Sekä kotimaisissa että ulkomaiden näyttelyissä paljonkin kiertäneenä toimittaja voi kertoa, että kylähulluus, visionäärisyys ja tekninen osaaminen on Suomessa maailman huipputasoa. Veikko ei siis ole huipulla yksin, Suomessa on jo kymmeniä maailmanluokan rakentajia.

AMD:n MM-kisoihin osallistumusta ovat rajoittaneet kustannukset, viimevuotista kisaa lukuunottamatta kaikki MM-kisat on järjestetty USA:ssa. Tämä on tietenkin näkynyt tuloslistoissa. Tästä huolimatta Suomalaisia rakentelijoita ja pyöriä on tämän tästä nähty huippusijoilla:

Petrol Cirkus -pokaalit ennen jakamista
Vuonna 2009 (Sturgis, USA) MM-kisojen Freestyle luokka: 16. sija Flying Choppersin rakentama Cloud 9 pyörä. Tätä ennen sama pyörä nappasi Saksassa järjestetyissä EM kisoissa kolmossijan.

Vuonna 2008 EM kisojen freestyle luokassa 16. sija meni Flowline Chopperin rakentamalle Double Trouble –pyörälle sekä 23 sija Kustom House Oy:n Quick Cut pyörälle.

Vuoden 2007 EM kisoissa Mainzissa freestyle luokan 6. sija Chemical Chopperin Oomega:lle sekä 8. sija Petri Ruususen rakentamalle Boomerang –pyörälle. Samoissa kinkereissä Modified HD luokassa tuli 4. sija Flying Choppersin Mala Suertte pyörälle sekä 6. sija Chemical ChopperTexas Hell Racerille.

Vuoden 2006 MM kisoissa USA:ssa freestyle luokan 6. sija Chemical Chopperin hienolle Oomega pyörälle.

Vuonna 2006 EM kisoissa freestyle luokan tuloslistassa kolme Suomalaista: 15. sija Flying Choppers JellyRoll, 25. sija Jep Jep Oy Elephant's Boogie By Jep Jep sekä 29. sija Kustom House Oy Rebelene

Vuonna 2005 MM kisoissa Amerikassa freestyle luokan 6. sija Mr Moore Custom Craftin valmistama Viridian. Sama pyörä nappasi saman vuoden EM-kisoista kolmospokaalin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti