lauantai 26. syyskuuta 2015

Kallio aika-ajojen 15. uuden tallin pyörällä


Mika Kallio ajoi ratamoottoripyöräilyn Moto2-luokassa Aragonin aika-ajoissa sijalle 15. Kolmeen ensimmäiseen lähtöruutuun asettui tuttu miehitys, kun MM-sarjan kolmen kärki kellotti aika-ajojen parhaat kierrosajat. 

Kallio odottaa sijoittumista kympin sakkiin sunnuntain kilpilussa. Kuva: QMMF

Espanjassa kotiradallaan ykkösruudun vei Tito Rabat ja hänen maanmiehensä Alex Rins ajoi toiseksi. Kolmanneksi kaasutti MM-sarjaa johtava ranskalaiskuljettaja Johann Zarco. Kallio jäi kärkiajasta lähes sekunnin, mutta pienellä puristuksella suomalainen olisi voinut startata huomiseen kisaan korkeammalta.

- En voi millään sanoa, että aika-ajo olisi ollut huono, mutta silti jäi vähän jotain hampaankoloon. Jostain olisi pitänyt saada viimeisillä kierroksilla puristettua muutama kymmenys ajasta pois ja sitä myöten hankkia paikka kolmannesta rivistä. Aamun harjoituksissa olin kympin sakissa, mutta aika-ajoissa jokainen kuljettaja rutistaa jokaisen mahdollisen sadasosan pois niin aikoihin tulee aina parannuksia. Itse en vielä pysty viemään tätä uutta pyörää niin äärirajoille kuin kärkiajat vaatisivat, Kallio kertasi aika-ajotunnelmia tuoreeltaan.

- Iloisesti suhtaudun siihen, mitä ollaan saatu nyt täällä aikaiseksi. Koko ajan mennään eteenpäin ja ajaminen tuntuu ihan hyvältä. Oma tekeminenkin on ollut hyvällä tasolla, sillä olen pystynyt välttämään virheet, Kallio jatkoi.

Kallio pelästytti talliväkeä pyytämällä fysioterapeutin juttusilleen välittömästi aika-ajojen jälkeen. Edellisen Misanon kilpailun kaatumisessa ranteensa satuttanut Kallio vakuutti kuitenkin olevansa täydessä ajokunnossa.

- Ranteessa on ollut jotain pientä häikkää pari viikkoa. Ihan tarkkaan ei tiedetä, mikä siinä on vikana, mutta sen ei anneta haitata kilpailemista. Kyllä se siinä mukana tulee, Kallio kertoi.

Tallikaveri jäi taakse

Kallio ajoi aika-ajossa enemmän kierroksia kuin kukaan hänen edelleen kiilanneista kuljettajista. Taktiikka aika-ajoihin lähdettäessä olikin saada mahdollisimman paljon kierroksia alle ennen kilpailua. Kallio onnistui myös jättämään tallikaverinsa Julian Simonin taakseen.

- Taktiikka oli tänään onnistunut. Tuntuma pyörään paranee vain ajamalla. Pyörä muuttuu tässä jatkuvasti, mutta mitään isoja juttuja ei tosiaan ole tehty. Mennään eteenpäin pienin ja varmoin askelin. Pyörän kehittämisen ja kovaa ajamisen välillä tasapainoilu on vähän hankala yhtälö, joten siihen nähden olen pärjännyt hyvin. Tallikaverikin jäi tänään taakse, vaikka hän on ajanut tällä kalustolla koko kauden, Kallio iloitsi.

Mika Kallio lähtee huomiseen kilpailuun luottavaisin mielin, sillä hänellä ei ole Aragonin radalla mitään muuta kuin voitettavaa.

- Mielenkiinnolla odotan huomista ja mitä pystytään tekemään kilpailussa. Perusvauhti meillä on hyvä ja sen pitäisi kilpailussa riittää ihan hyvin. Kuluvat renkaat saattavat näytellä huomenna isoa osaa kilpailun loppupuolella, koska monet kuljettajat, kuten minäkin, lähtevät pehmeällä takarenkaalla. Yritän taistella tuloksen kympin sakkiin, ja jos siihen päästään, niin se on varmasti maksimi, mitä voidaan odottaa täältä. Startin onnistuessa kaikki on mahdollista. Tämäkin pyörä lähtee vauhdikkaasti liikkeelle, Kallio ennakoi kilpailua viitaten kauden aikaisempiin hyviin startteihinsa.

Suora lähetys Moto2-luokan Aragonin osakilpailusta näkyy Nelonen Pro 1 -kanavalla ja Ruutu+ Pro -palvelussa sunnuntaina 27.9. kello 13.20 alkaen.

Tuloksia, Moto2-luokka, aika-ajot, Aragon, Espanja:

1. Tito Rabat 1.52,232
2. Alex Rins +0,035
3. Johann Zarco +0,427
4. Sam Lowes +0,440
5. Takaaki Nakagami +0,548
---
15. Mika Kallio +0,992

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti