perjantai 4. syyskuuta 2015

RR:n SM-mitalit ratkeavat viikonloppuna

Ratamoottoripyöräilyn SM-sarjan finaali ajetaan tulevana viikonloppuna Virtasalmen Motoparkin radalla. Vaikka mestarien nimet ovat jo selvillä, on päätöskilpailussa vielä jaossa 50 SM-pistettä ja kaikkien soolo-luokkien muut mitalit. Sivuvaunuissa on kaikki vielä auki ja mestarin nimi selvinnee vasta sunnuntaisessa kilpailussa.

Helsinki Racing Clubin isännöimä SM-sarjan päätöskilpailu noudattelee kauden kaavaa. Jokainen luokka ajaa kaksi kilpailustarttia. Lauantaina lyhyemmät sprintit ja sunnuntaina pitkät kilpailut. Kuten muissakin osakilpailuissa, myös päätöskisassa on mukana merkkiluokka KTM RC390-Cup, ratamoottoripyöräilyn ikäkausiurheilijoiden MiniGP, ns. jokamiesluokan Star Service Cup, sekä kaksi Classic-luokan starttia.

Moto kolmosissa himmeimmät mitalit ratkaistaan kahden junnuikäisen nuorukaisen kesken. Isäntäseuran kaksikko Peetu Paavilainen ja Leevi Johansson jakavat keskenään hopean ja pronssin. Oman lisänsä pikkuluokan kilpailuihin tuo vuoden 2014 mestari Felix Nässi ja luokan mestaruuden jo varmistanut Peter Paloranta.

Superstock 600-luokan tuore mestari Valter Patronen ei ole Virtasalmella mukana, muttei se kuussatasten kilpailua heikennä. Himmeämmistä mitaleista kiistelevät Aki Valkila, Jesse Maikola ja Ilari Nieminen pitänevät siitä huolta. Kiinnostavaa on myös nähdä Superstock 600 B-luokan tämän vuotisen Cup-mestarin Miikka Kuosmasen panos Patroselta vapautuneen HRP-tallin Suzukin sarvissa. Oman lisänsä kuussatasten kilpailuun tuo Kallio Racingin Yamahaa ajavan Jasmin Sarjoksen meno. Podium paikka oli jo edellisessä kilpailussa lähellä. Viimeistään sunnuntaina nähdään onko palkintopallilla myös naiskauneutta.

Hopeinen ja pronssinen mitali on myös Superbike-luokassa jakamatta. Mestaruutensa jo varmistanut Tapio Pirilä saa ajaa viikonlopun kilpailut ilman paineita. Toisin on laita muiden mitalien kohtalosta kiistelevän kolmikon Lasse Kärki, Sami Vieltojärvi ja Ville Valtonen kesken. Oman lisänsä tonnisten kilpailuun tuo kamppailu B-luokan Suomen Cup-tittelistä. Kärkikolmikko Markus Veistola, Mikko Koirikivi ja Petri Harju ovat kuuden pisteen sisällä ennen Virtasalmen kahta starttia. Superbike B-luokan kilpailut ajetaan samassa yhteydessä A-luokan kanssa.

Sivuvaunuissa kaksikko Petri Makkula/Tomi Koskinen pitää sarjan kärkipaikkaa 12 pisteen erolla Jari Oinosen pyöräkuntaan, joista Markku Artiola/Joonas Salu on jäänyt saman verran. Mitalit tullaan jakamaan mainitun kolmikon kesken.

Tänä vuonna kotimaan radoille lanseeratun KTM RC390 Cupin sarjaa johtava Vili Virtanen voittaa Cupin, mikäli kiilaa lauantaisessa startissa kymmenen parhaan joukkoon. Muut mitalit jaettaneen kolmikon Ville Kandelin, Patric Pulkkinen ja Arto Jokinen kesken. KTM-Cupin ajajat pääsevät Motoparkissa ottamaan mittaa maailman huippuvauhdista, sillä Moto3-luokan MM-sarjaa ajanut Niklas Ajo tähdittää lauantaisen kilpailun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti