sunnuntai 13. syyskuuta 2015

Mika Kallio vaihtaa loppukaudeksi QMMF-talliin


Moto2-kuski Mika Kallio ja Italtransin kilpatallia edustava yhtiö, A.G.P. Racing ovat purkaneet sopimuksensa tänään Misanossa. Kauden 2015 jäljellä olevat viisi kilpailua Kallio ajaa Qatarilaisen QMMF-tiimissä.


Kallio ja Italtransin tiimipäällikkö Luigi Pansera ovat toimineet yhteisen intressin johdosta ja hyvässä hengessä ratkaistakseen molempia tyydyttämättömän tilanteen. 

Kallio korvaa Qatarilaisen QMMF-tiimin kuljettaja Anthony Westin. Testit uuden pyörän kanssa aloitetaan heti maanantaina Misanon radalla. 

- Onhan tämä helpotus. Kausi ei ole mennyt lainkaan niin kuin piti ja olemme voimattomia teknisten ongelmien edessä. 

Kallio saa QMMF:llä saan käyttöön eri rungon ja jousituksen. Rungon valmistaa Speed Up ja WP jousituksen. 

- Nykyisellä varustuksella (Kalexin runko ja Öhlinsin jousitus) ei ole syytä jatkaa, koska en saa uusia renkaita toimimaan tällä kokonaisuudella lainkaan. Speed Up on osoittanut kilpailukykynsä Sam Lowesin kanssa tällä kaudella ja on mielenkiintoista nähdä, jos helposti muunneltavissa oleva tehdaspyörä tarjoaisi ratkaisun minua piinanneisiin ongelmiin, Kallio kertoi. 

- Tavoitteeni oli ajaa maailmanmestaruudesta tällä kaudella ja kirkastaa viime vuoden hopeamitali, joten kun olemme Italtransin kanssa edelleen niin kaukana tavoitteesta, tilanne kävi sietämättömäksi ja päätimme ottaa riskin kokeillaksemme jotain täysin uutta. 

Kallion sopimus olisi mahdollistanut jääminen Italtransille, mutta sopimusosapuolet päättivät purkaa sopimuksen.
- Kausi on ollut todella raskas henkisesti, mutta olen innoissani muutoksesta ja mahdollisuudesta jatkaa kausi loppuun uudessa tiimissä, Kallio jatkoi. 

- Olemme neuvotelleet QMMF:n kanssa monena kautena, mutta nyt ajankohta oli täydellinen siirtymiselleni. Heidän käyttämänsä erilainen pyörä ja varustepaketti ratkaisi, sillä pelkkä tallin vaihtaminen ei olisi helpottanut teknisiä ongelmiani. Qatarin tiimi on ammattimaisesti johdettu ja tiimipäällikkö Luis R. Solano tukee minua vahvasti tutustuessani uuteen kalustoon. Näin ollen olo on melko lailla helpottunut, Kallio tiivisti. 

- Keskustelemme QMMF:n kanssa myös sopimuksesta ensi kaudelle, mutta ajamme ensin maanantaina testit täällä Misanon radalla ja mietimme yhdessä, mikä on meille kaikille paras ratkaisu. En halua toistaa tämän kauden pettymyksiä, joten harkitsen rauhassa mihin siirryn ensi kaudeksi, Kallio päätti. 

Lisätietoa: QMMF (Qatar Motor and Motorcycle Federation) qmmf.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti