sunnuntai 19. kesäkuuta 2016

Päivärinta/Kainulainen ajoi sprint-kilpailun kolmanneksi

Suomalaiskaksikko Pekka Päivärinta/Kirsi Kainulainen ajoi kolmanneksi ratamoottoripyöräilyn sivuvaunujen toisen MM-kisaviikonlopun sprintissä. 

Kuva: Marc Walers


Kilpailun voitti sveitsiläisduo Markus Schlosser/Thomas Hofer jättäen toiseksi kiilanneen ranskalaispari Sebastien Delannoy/Kevin Rousseau kahden sekunnin päähän. Päivärinnan pyöräkuntan tappio kirjattiin lukemin 3,121. 

Kärkikolmikko oli kilpailussa omaa luokkaansa, sillä neljäntenä maalilinjan ylitti F2-luokan voittaja brittiläinen Birchallin veljespari yli puoli minuuttia Päivärinnan jälkeen.

Päivärinnan voiton mahdollisuudet kokivat kolauksen jo aika-ajossa, jossa suomalaispari jätettiin viidenneksi.

- Kovempaa ei päästy. Meillä on huonommat renkaat, eikä pitoa löytynyt tarpeeksi, tunnusti aika-ajon ensimmäisessä sessiossa parhaan kierroksensa kellottanut sipoolainen. Suomalaiskaksikko jäi paalulle ajaneesta Schlosserin pyöräkunnasta 0,776 sekuntia.

Lauantain sprintti kilpailussa Päivärinnalla oli tuuriakin mukana, sillä kolmannesta lähtöruudusta startannut brittipari John Holden/Stuart Ramsay kärsi tekniikkamurheista ja keskeytti. Nelosruudusta matkaan sännännyt sarjakärki Reeves/Cluze menetti pelin pakoputkivaivojen myötä.

- Noustiin kolmanneksi osin tuurilla, arveli Päivärinta. Suomalaisduo kävi koko kymmenkierroksisen kilpailun ajan tiukkaa vääntöä kärkikolmikossa.

- Rengas ei täällä toimi ja nyt pitääkin miettiä millä keinoin saadaan renkaat pelittämään huomisessa pitkässä kilpailussa. Kisa on tiukkaa kun pareja on tullut lisää, ei siellä helpolla päästä. Toisaalta, ei muutkaan pääse.

Schlosser kipusi MM-sarjassa kärkipaikalle ja Päivärinta/Kainulainen jatkaa toisena viiden pisteen erolla. Avauskilpailun voittajapari, päivän kilpailussa ongelmien kanssa kamppaillut Tim Reeves/Gregory Cluze jätettiin kahdenneksitoista ja tiputettiin sarjassa neljänneksi.

Rijekan Grobnik-radalla ajetaan sunnuntaina 18 kierroksen mittainen Gold Race.

Superside WC, Ratamoottoripyöräily sivuvaunut 2/8 MM-osakilpailu Rijeka Kraoatia:

Sprint 10 kierrosta:
1. Markus Schlosser/Thomas Hofer, LCR-Suzuki, Sveitsi 16:05.992
2. Sebastien Delannoy/Kevin Rousseau, LCR-Suzuki, Ranska +2.278
3. Pekka Päivärinta/Kirsi Kainulainen, LCR-BMW, Suomi +3.121
4. Bennie Streuer/Geert Koerts, LCR-Suzuki, Hollanti +32.936
5. Billy Gällros/Gerard Daalhuizen, LCR-Suzuki, Ruotsi/Hollanti +43.859

Tilanne sarjassa:

1. Schlosser/Hofer 41
2. Päivärinta/Kainulainen 36
3. Delannoy/Rousseau 31
4. Tim Reeves/Gregory Cluze, LCR-Yamaha, Iso Britannia/Ranska 29

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti