sunnuntai 19. kesäkuuta 2016

Pito-ongelmista kärsivä Päivärinta toiseksi Kroatiassa

Pekka Päivärinta/Kirsi Kainulainen paransi pykälällä lauantaista suoritusta ratamoottoripyöräilyn sivuvaunujen MM-sarjan toisena kisaviikonloppuna Kroatian Rijekassa. Suomalaispari johti sunnuntaina ajettua kilpailua suurimman osan, mutta voitto lipsahti käsistä lipsuvan renkaan vuoksi. 

Kuva: Mark Walters

Päivärinnan LCR-BMW:n takarenkaan pito loppui kilpailun neljännellätoista kierroksella ja takana kärkkynyt sveitsiläispari Schlosser/Hofer karkasi voittoon 10 sekunnin turvin. Sunnuntaisen Gold Race-kilpailun kärkikaksikko oli omaa luokkaansa, sillä kolmanneksi ajanut ranskalaisduo Delannoy/Rousseau jäi Päivärinnasta reilut 20 sekuntia.

Rengasongelmat oli Päivärinnan tiedossa jo ennen kilpailua, mutta tällä kertaa pidon menetys kismitti tavallista enemmän.
- Kyllähän se harmittaa. Me valkattiin kovin mahdollinen rengas kisaa varten, muttei sekään auttanut. Tuo Schlosserin peli on kevyt ja sen turvin heidän renkaansa kestää paremmin, pähkäili Päivärinta kisan jälkeen.
- Täytyy muistaa, että sarja on tänä vuonna erittäin kova ja kakkostila tuossa porukassa on kova juttu, arvelee sipoolainen kääntäen huomionsa jo tulevaan. No, sarja on pitkä ja yksi meille hankala rata on takana. Mitään ei ole ratkaistu, kamppailu jatkuu jo viikon kuluttua.

Sivuvaunujen Gold Race keskeytettiin neljän ajetun kierroksen jälkeen kolarin vuoksi. Brittiläisranskalainen kaksikko Tim Reeves/Gregory Cluze johti kilpailua tuolloin vajaan sekunnin erolla viidennestä starttiruudusta lähteneeseen Päivärinnan pyöräkuntaan. Kilpailun voittajapari oli kolmantena. 

Suomalaiskaksikko aloitti uusintastartin pirteästi ja kaappasi piikkipaikan toisella kierroksella. Parhaimmillaan Päivärinta/Kainulainen kasvatti eron sekuntiin, mutta sitten loppui pito ja Schlosser/Hofer meni menojaan.

Sveitsiläispari vankisti asemiaan sarjakärkenä kihottaen etunsa jo 10 pisteeseen. 56 pistettä kasannut suomalaispari on toisena ja yhdeksän pinnaan vähemmän ansainnut ranskalaiskaksikko kolmantena. Sunnuntain kilpailussa viidenneksi jätetty Reeves/Cluze on jo 16 pistettä Päivärinnan takana. Hallitseva mestarikaksikko Bennie Streuer/Geert Koerts ei Rijekassa loistanut ja jatkaa sarjaa viidentenä 32 pisteellään.


Kahdeksan osakilpailuviikonloppua käsittävä Superside WC-sarja jatkuu juhannuksena Unkarin Pannoniaringillä ajettavilla kahdella kilpailulla. Mestaruus selviää viimeistään syyskuun lopulla Donongtonin radalla Englannissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti