sunnuntai 19. kesäkuuta 2016

Sade toi ohjelmaa Kemoran RR-viikonloppuun

Toinen kilpailupäivä road racingin SM-sarjan toisessa osakilpailussa Kemoran radalla oli kaatumisten sävyttämä. Viileys ja sade pitivät radan pinnan liukkaana ja sen myötä kaatumisia nähtiin paljon tavallista enemmän. 
Superbike-luokan voittaja Aleksi Kyllästinen oli yhtä hymyä kahden voiton jälkeen.

Sunnuntaipäivä käynnistyi tihkusateessa, joka ei hellittänyt koko kisapäivän aikana.
Superbike-luokassa voiton vei eilisen tapaan Aleksi Kyllästinen. Mies kertoi radan olleen todella liukkaan, mutta se ei Kyllästisen ajossa juuri näkynyt. Hän lähti viemään letkaa ja venytti nopeasti pienen kaulan takanaan kakkospaikasta tiukasti kilpailleisiin Tapio Pirilään ja Ville Valtoseen.

– Nyt meni kyllä kisaviikonloppu putkeen. Meillä meni avauskisa Jurvassa ihan penkin alle, ei saatu pyörän säätöjä tasapainoon. Takajousituksen säätö oli siellä vielä huono, se teki pyörästä todella vaikean ja rauhattoman ajaa. Nyt on löydetty säädöt kohdalleen ja Kawasaki istuu käteen loistavasti, kertasi Kyllästinen.

Varmalla otteella voiton napannut Kyllästinen kuuluu sarjan konkareihin. Mies ajoi vuosien ajan 600-luokassa kärkiryppäässä mutta piti kolmisen vuotta ajotaukoa. Nyt tauon jälkeen tuntuma on jälleen löytynyt ja taidot näyttävät olevan tallessa.

– Kyllä tässä on tarkoitus ajaa kaikki tämän kauden jäljellä olevat SM-kisat. Tästä on tietysti hyvä lähteä seuraaviin kisoihin ja ajaminen tuntuu kivalta kun pyörä pelaa nyt noin hienosti, totesi Kyllästinen.

Kakkostilan nappasi lopulta hallitseva mestari Tapio Pirilä, joka onnistui ohituksessaan Ville Valtosesta. Valtosen takana neljänneksi kiiruhti Mika Hautala ja viidenneksi Jan Kopponen.
Superstock-luokan kilpailu oli eilisen tapaan Niki Tuulin näytöstä. Tuuli hallitsi sadekelin metkut parhaiten ja otti kärkipaikan heti lähdöstä. 

Kakkostilasta sen sijaan käytiin hieno taistelu, jonka edukseen käänsi Iikka Ahonen. Hän repi eroa Marko Vuorioon ja Jani Rättöön, jotka kamppailivat kolmospaikasta. Podiumille lopulta Tuulin ja Ahosen kanssa kiipesi Marko Vuorio.

Kumpikin isojen pyörien lähdöistä ajettiin sateen vuoksi lyhennettyinä ja molemmissa lähdöt jouduttiin uusimaan alkukierrosten kaatumisten vuoksi. Pahoilta loukkaantumisilta vältyttiin, vaikka moni kuski joutui turvautumaan ambulanssikyytiin kaatumisen seurauksena.

Päivän jännittävin voittokamppailu nähtiin KTM RC390 Cup -lähdössä. Siinä letkaa veti koko kisan ajan nuori Peetu Paavilainen. Kokeneet vanhat mestarit Vesa Kallio ja Kari Vehniäinen kärkkyivät sopivaa tilaisuutta ja lopulta aivan kisan loppuhetkillä Kari Vehniäinen kuittasi mutkassa sekä Paavilaisen että Kallion. Kolmikko syöksyi maalilinjan yli yhtenä nippuna, jossa Vehniäinen oli ykkössijalla, Paavilainen toisena ja Kallio kolmantena.

Sivuvaunullisten voittoon ajoi pari Jari Oinonen / Roope Pitkonen. Toiseksi kiirehtivät Markku Artiola / Joonas Salu. Kolmossijalle ajoivat Pasi Vepsä / Arto Pöyhönen.

Nuorimpien kuskien MiniGP-luokassa voittoon ajoi Niko Lehtiranta. Roope Koivisto nappasi kakkossijan ja kolmanneksi ajoi Rico Salmela.

Moto3-luokan voitti Janne Nurmi. Moriwaki Cupin voiton vei Leevi Johansson ja Honda CBR 500 Cupin ykköspokaalin vei Ville Kandelin.

Road racingin SM-sarja jatkuu 9.-10.7. Pärnun Auto24Ringillä ajettavalla sarjan kolmannella kisaviikonlopulla.

Road racingin SM-sarjan toisen viikonlopun tuloksia löytyy täydellisinä nettiosoitteesta www.race-monitor.com/Results/Race/43559

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti