sunnuntai 6. marraskuuta 2016

Imatranajot ajetaan taas heinäkuussa IRRC-osakilpailuna

Ratamoottoripyöräilyn kansainvälisen katuratasarjan IRRC:n kilpailukalenteri vuodelle 2017 on valmistunut. Toista kertaa sarjan osakilpailuna katuradalla ajettava kaasuteltava Imatranajo järjestetään ensi kesänä heinäkuun toisena viikonloppuna 7.-9. heinäkuuta.

53. Imatranajo on kuusiosaisen IRRC-sarjan kolmas osakilpailu ja sen ajankohta on yksi ensi kesän parhaista viikonlopuista. Päivämäärä täsmentyi pitkän neuvotteluprosessin päätteeksi.

Kesän 2016 Imatranajon huippuhetkiä oli Pauli Pekkasen (8) ja Erno Kostamon kamppailu. Ensi kesänä mukana on ainakin Kostamo ja hän kisaa silloin myös IRRC-sarjapisteistä. Kuva: Tuomo Seppänen

- Meille tarjottiin kahta viikonloppua elokuussa, mutta kumpanakin olisi ollut päällekkäisyyksiä. Lopulta löytyi tämä heinäkuinen viikonloppu. MotoGP-sarja on tuolloin kesätauolla, eikä muitakaan sarjoja ajeta samaan aikaan, summaa Imatranajon taustalla työskentelevä Juha Suikkari.

- Myöskin Britannian katuradat ovat hiljaiset tuolloin, joten on mahdollista saada Imatranajoon mukaan saarivaltakunnan parhaimmistoa.

 Viime elokuussa järjestetty 52. Imatranajo kasasi perinteikkään katuradan varrelle reilut 40 000 katsojaa, jotka jättivät seudulle tehdyn tutkimuksen mukaan noin 6,5 miljoonaa euroa.

Tätä taustaa vasten ei ole ihme, että myös Imatran kaupunki on täysillä mukana myös vuoden 2017 Imatranajoissa. Heinäkuinen päivämäärä sopii myös Imatran kaupungille.

- Päivämäärä on erittäin sopiva, sanoo Imatran kaupunginjohtaja Pertti Lintunen.
Kilpailu on luonnollisesti tärkeä kaupungin lisäksi myös maakunnalle.

- Viime kerralla kilpailu veti radan varrelle paljon kansaa ja oletettavaa on, että väkimäärä lisääntyy, varsinkin kun ajankohta on hyvä. Meidän onkin mietittävä oheistapahtumia. Tässä on avainasemassa paikalliset yritykset, Lintunen kertoo.

Ensi kesän Imatranajo tulee olemaan urheilullisestikin tämän vuotista tärkeämpi, sillä Vuoksen rannalla viime elokuussa hyvin menestynyt joensuulaispilotti Erno Kostamo osallistuu näillä näkymin koko sarjaan Superbike-luokassa. Tämä taas tuo kotikisaan uutta jännitettä, kun kyseessä on yksittäisen kilpailun lisäksi sarjan pisteet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti