sunnuntai 16. huhtikuuta 2017

Sivuvaunujen maailmanmestaripari Päivärinta/Kainulainen toiseksi avauskisassa

Ratamoottoripyöräilyn sivuvaunujen hallitseva maailmanmestaripari Pekka Päivärinta/Kirsi Kainulainen käynnisti tittelin puolustamisen ajamalla toiseksi Le Mansin Bugatti-radalla ajetussa Superside-sarjan avauksessa lauantaina.

Päivärinta/Kainulainen kaksikko jäi voittajalle yli 23 sekuntia. Kuva: Tuomo Seppänen

Hopeatila oli kaksikolle odotettu tulos, sillä kisan voittajakaksikko, brittiläinen veljespari Tom ja Ben Birchall oli jo etukäteen arvioiden voittamaton yhdistelmä. Birchallin LCR-Yamaha pakeni muilta reilun sekunnin verran joka kierroksella.

Brittiveljesten ja Päivärinta/Kainulainen kaksikon ero venyi 15. kierroksen jälkeen keskeytetyssä kilpailussa 23,478 sekuntiin. Kolmanneksi ajanut Bennie Streuer/Kevin Rousseau jäi Päivärinnan pyöräkunnalle 0,481 sekuntia.

Kisan nelonen itävaltalaiskaksikko Michael Grabmuller/Sophia Kirchhofer jäi voittajalle jo toista minuuttia. Helpolla ei kakkospalkinto suomalaisparille tullut, sillä sipoolaispariskunta kävi koko 15 kierroksisen kilpailun tiukkaa vääntöä vuoden 2015 mestarin Bennie Streuerin kanssa.

Streuer, kyydissään ranskalainen Kevin Rousseau oli radan ensimmäisissä mutkissa suomalaisia nopeampi, mutta radan loppuosalla Päivärinnan ohjaama LCR-Honda jätti hollantilaista. Radan alkumutkat oli ongelmallisia purkkiorjalle.

”Siinä Dunlop-katsomon mutkassa on niin isot keskipakovoimat, että minulla oli vaikeuksia vaihtaa paikkaa. Siinä Streuer pääsi aina kantaan kiinni”, kertoi Kainulainen.
Päivärinta tunnusti joutuneensa kilpailun aikana jopa peittelemään pitääkseen hollantilaisranskalaisen kaksikon aisoissa.

”Pari kertaa Streuer meni ohikin, mutta onnistuttiin kummallakin kertaa kuittaamaan jo seuraavassa mutkassa. Se mentiin, mihin tällä hetkellä tällä ajopelillä pystytään. Kierrosluku oli koko ajan punaisella. Kulkuja on saatava lisää, mikäli mielitään haastaa Birchallit. Meille on luvattu apuja moottorin säätämiseen ja nyt on aika nuo lupaukset lunastaa. Muuten ei ollut mitään ongelmia”, Päivärinta kertoi.

Parin paras kierroasika kilpailussa oli sekunnin nopeampi kuin paras noteeraus perjantain aika-ajoissa. Superside-sarjan viisi osakilpailuviikonloppua käsittävä sarja jatkuu toukokuun puolivälin jälkeen Saksan Oscherslebenissä ajettavilla kahdella kilpailulla.

Ratamoottoripyöräily sivuvaunut MM-sarja 1/5 osakilpailu Le Mans, Ranska:
1. Ben Birchall/Tom Birchall, Iso Britannia, LCR-Yamaha 15 kierrosta 26:25.803
2. Pekka Päivärinta/Kirsi Kainulainen, Suomi, LCR-Honda +23.487,
3. Bennie Streuer/Kevin Rousseau, Hollanti/Ranska, LCR-Honda +23.959
4. Michael Grabmuller/Sophia Kirchhofer, Itävalta, LCR Yamaha +1:12.176
5. Scott Lawrie/Ben Hughes, Iso-Britannia, LCR-Suzuki +1:22.878.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti