maanantai 3. huhtikuuta 2017

Katurataspesialisteja Britanniasta Imatran ajoihin

Heinäkuun alussa ajettavassa 53. Imatranajossa nähdään brittiläistä katurataosaamista. Kansainvälisen katuratasarjan IRRC.n Suomen osakilpailu on houkutellut Vuoksen rannan perinteikkäälle katuradalla muutaman nimekkään osallistujan saarivaltakunnasta.

Eri puolilla maailmaa ajettavissa katuratakisoissa esiintyvä Saksalainen Penz13.com BMW Racing Team -talli on varmistanut saapumisensa 53. Imatranajoon kolmen ajajan joukkueella.

BMW S 1000RR-pyöriä käyttävä saksalaistalli tuo kilpailuun kaksi katurataosaajaa ja yhden MotoGP-sarjan pikkuluokassa kannuksensa hankkineen ajomiehen.

Michael Rutter on tiimin kokenein katuratakuljettaja. Kuva: (c) Penz13.com.

Penz13.com BMW Racing Team väreissä Imatralla esiintyvät Michael Rutter, Dan Kneen ja Danny Webb. Tiimin valovoimaisin ja kokenein pilotti on toisen polven kilvanajaja Michael Rutter, jonka isä Tony Rutter muistetaan menestyneenä Isle of Man TT.n osaajana 1970- ja -80 luvuilla.

Michael Rutter täyttää tänä vuonna 45 vuotta ja on pitkän uransa aikana menestynyt MotoGP-sarjan viissatasissa, Superbiken MM-sarjassa ja brittien omassa Superbike sarjassa, jossa hän sijoittui kakkoseksi vuonna 2004.

Maineensa Rutter on kuitenkin luonut katuradoilla. Hän on voittanut ja sijoittunut palkinnoille IoMTT-kisoissa lukemattomia kertoja ja voittanut Macau GP.n ja Irlantilaisen Northwest 200-kilpailun useasti. Viimeiset voittonsa Man saarella Rutter on ottanut sähköpyörien luokassa. 

Tiimi tuo Imatralle myös tuulahduksen katuratojen mekasta, Man saarelta, sillä toinen tiimin katurataspesialisti Dan Kneen on kotoisin saarelta. Douglasissa vuonna 1987 syntynyt mies lukeutuu niihin ajajiin, jotka ovat kiertäneet kuuluisan Mountain Coursen 130 mailin keskituntinopeudella. Parhaimmillaan Kneen oli vuonna 2010 viides Supersport A-kisassa. Miehen ansioluettelossa on maininta myös Ulster GP.n voitosta vuodelta 2014. 

Tiimin nuorin pilotti Danny Webb ei MotoGP-sarjaa seuraaville esittelyjä kaipaa. 26-kesäinen englantilainen kilpaili vuosikausia MotoGP-sarjan pikkuluokassa. Parhaimmillaan Webb oli viimeisenä kaksitahtikautena 2010 ajaen Aprilialla 125-kuutioisten MM-sarjassa kymmenenneksi.

Moto3-luokassa hän kilpaili Mahindran tehdaspilottina. Penz13.com BMW Racing Team kolmikko esiintyy Heinäkuun 7-9 pnä ajettavassa 53. Imatranajon Superbike Open luokassa ja mitä suurimmalla todennäköisyydellä myös IRRC-sarjan Superbikeissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti