tiistai 21. elokuuta 2001

EU tuomioistuimen aikataulu autoveroasioiden käsittelylle

EU tuomioistuimessa odottaa Korkeimman Hallinto-oikeuden (KHO) ennakkoratkaisupyyntö käytettyjen tuontiautojen- sekä arvonlisäverotusta koskevassa asiassa. Kysehän on siitä saako arvonlisäveroa kantaa autoverosta ja onko käytettynä maahantuotavien autojen ja moottoripyörien verotus syrjivää.

Asian suullinen käsittely alkaa Luxemburgissa keskiviikkona 12.9.2001. Ratkaisuehdotus on valmiina viimeistään 12.11.2001 ja tuomioistuimen ratkaisu saataneen viimeistään ensivuoden tammi-helmikuun vaihteessa eli heti vuoden 2002 alussa.

EU tuomioistuin on itseasiassa jo tehnyt asian tiimoilta linjauksen ns. Portugalin-tapauksen yhteydessä jossa todettiin, että veroa ei saa kantaa verosta ja että käytettynä maahantuodun ajoneuvon veron määrä ei saa olla suurempi kuin mitä samanlaisessa, jo maassa olevassa wanhassa ajoneuvossa olisi.

Liikenne- ja viestintäministeriö on jo tiettävästi aloittanut ajoneuvoverotuksen kokonaisuudistuksen jonka valmistumisen takaraja nyt siis on selvillä. Perusteellisia taustatietoja näistä verotuskuvioista löytyy Modified Motorcycle Association of Finland r.t:n (MMAF) www-sivuilta: http://www.mmaf.fi/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti