keskiviikko 29. elokuuta 2001

Kawasaki ja Suzuki sopimukseen yhteistyöstä moottoripyöräalalla

Suzuki Motor Corporation ja Kawasaki Heavy Industries, Ltd. julkistivat tänään sopineensa strategisesta yhteistyöstä koskien tuotekehittelyä, suunnittelua sekä moottoripyörien ja maastonelikoiden valmistusta ja komponenttien ostoja.

Yhteistyö perustuu molemminpuolisuuteen ja samanarvoisuuteen. Sopimuksen tarkoituksena on kehittää Suzukin ja Kawasakin liiketoimia kannattavammaksi yhdistämällä molempien yhtiöiden tuotannolliset voimavarat alalla vallitsevan jatkuvan globalisoitumisen ja yhä intensiivisemmän kilpailun painostuksessa.

Yhtiöt tulevat toimimaan yhteistyössä tuotekehittelyssä, valmistuksessa, osien ja komponenttien hankinnassa ja niiden yhdenmukaistamisessa kilpailukyvyn ja kannattavuuden parantamista silmälläpitäen. Ensimmäisessä vaiheessa yhteistyö koskee isoja skoottereita, motocross-pyöriä ja maastonelikoita.

Suzuki ja Kawasaki jatkavat kuitenkin molemmat itsenäisesti omien tuotteidensa myyntiä ja markkinointia omilla tuotemerkeillään ja myyntiorganisaatioillaan.Sekä Suzuki että Kawasaki uskovat tällä sopimuksella voivansa vastata paremmin asiakkaidensa vaatimuksiin sekä luoda molemmille yhtiöille paremmat toimintaedellytykset tulevaisuudessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti