perjantai 12. lokakuuta 2001

Vaijerikaiteet hengenvaarallisia motoristeille


Tien vierelle viritetty vaijeri on suhteellisen suojattomalle motoristille hengenvaarallinen leikkuri.
Tien vierelle viritetty vaijeri on suhteellisen suojattomalle motoristille hengenvaarallinen leikkuri. Liikenneympäristön suunnittelussa tulee huomioida kaikkien tielläliikkujien turvallisuus, yhden ryhmän turvallisuutta ei voi parantaa toisen kustannuksella.
Suomessa tutkitaan mahdollisuuksia parantaa tielläliikkujien turvallisuutta erilaisten tienvarsikaiteiden, muunmuassa vaijerikaiteiden avulla. Vaijerikaiteet estävät tehokkaasti auton tieltä suistumisen tai ajautumisen vastaantulijoiden kaistalle. Vaijerikaiteita on käytössä useissa eri EU-maissa.

Tielläliikkujien turvallisuuden parantamisen peruslähtökohtana pitäisi olla, ettei yhden ryhmän turvallisuutta parannettaessa samalla heikennetä jonkin toisen tielläliikkujaryhmän turvallisuutta. Tien vierelle viritetty vaijeri on suhteellisen suojattomalle motoristille hengenvaarallinen leikkuri.

Suomen Motoristit r.y. (SMOTO) vaatii, että liikenneympäristön suunnittelussa otetaan huomioon myös motoristien turvallisuus. Federation of European Motorcyclists Associations (FEMA, järjestö johon myös SMOTO kuuluu) on EU:n komission mukana valmistelemassa standardia tienvarsikaiteiden tiimoilta, motoristien kannalta olisi parempi jos Suomessa odotettaisiin tuon standardin valmistumista ennen kuin tienvarsille asennetaan näitä leikkureita.

Lisätietoa: http://www.smoto.fi/uutiset-2001.html#vaijerikaiteet

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti