maanantai 2. kesäkuuta 2003

Prätkäbongarin päiväuni - Inkkarin uusi päällikkö


Prätkäbongarin päiväuni - Inkkarin uusi suurpäällikkö. Kuva (c) 2003 Santtu AhonenIndian on yksi tarunhohtoisista vanhoista moottoripyörämerkeistä joka aikanaan edusti suurinta, tehokkainta ja kauneinta. Pelkkä hieno historia ja kunniakas tuotemerkki ei kuitenkaan riittänyt vaan tuotekehityksen vanhakantaisuus ja toinen maailmansota tappoi lopulta myös Indianin tuotannon. Viimeiset alkuperäisen tehtaan Inkkarit valmistettiin 1953.

Indianin nimioikeudet ehtivät seikkailla lähes puolen vuosisadan ajan erilaisilla omistajilla, joista kaikkien motiivit eivät aina ole olleet kovin puhtaita. Nimen omistajuudella on melko värikäs historia tehtaan toiminnan lopettamisesta lähtien aina 90-luvun loppuun asti. Hyvä yhteenveto seikkailuista löytyy osoitteesta http://www.indianchiefmotorcycles.com/. Nykyinen omistaja on ko. www-sivujen mukaan tehnyt moottoripyöriä Indian-merkkisinä vuodesta 1999 asti.

Asian kipeyttä ja hankaluutta kuvaa se, että esimerkiksi Indian Motorcycle Club of America merkkikerho ei www-sivuillansa (http://www.indian-motorcycles.com/) ainakaan vielä tunnusta näitä uusinkkareita "oikeiksi" Indianeiksi. Vain aika näyttää tuleeko näistä tuhkasta nousseen tehtaan pyöristä joskus ihan "oikeita" merkkilaitteita. Niin tai näin, nyt bongattu uus-inkkari oli komea ilmestys paitsi ulkoasunsa niin myös ääntensä puolesta!

Kuvissa esiintyvä vuosmallin 2002 Indian Big Chief on siis tavattu toukokuun lopussa Budapestissa, Unkarissa. Uusi Inkkari ei ole kovin yleinen bongailukohde sillä tehtaan vuosituotanto on ensivuosien ajan ollut enintään muutama tuhat pyörää. Kyseessä on sitten 1950-luvun ensimmäinen vuosimalli jossa on Indianin tehtaan oma 45° v-twin ja reilu 1600cc moottori aikaisemman S&S:n tarvikemoottorin tilalla. Laitteen speksit ja tarkemmat tiedot löytynevät valmistajan kotisivulta osoitteesta http://www.indianmotorcycle.com/.

Prätkäbongarin päiväuni - Inkkarin uusi suurpäällikkö. Kuva (c) 2003 Santtu Ahonen Prätkäbongarin päiväuni - Inkkarin uusi suurpäällikkö. Kuva (c) 2003 Santtu Ahonen Prätkäbongarin päiväuni - Inkkarin uusi suurpäällikkö. Kuva (c) 2003 Santtu Ahonen Prätkäbongarin päiväuni - Inkkarin uusi suurpäällikkö. Kuva (c) 2003 Santtu Ahonen Prätkäbongarin päiväuni - Inkkarin uusi suurpäällikkö. Kuva (c) 2003 Santtu Ahonen Prätkäbongarin päiväuni - Inkkarin uusi suurpäällikkö. Kuva (c) 2003 Santtu Ahonen Prätkäbongarin päiväuni - Inkkarin uusi suurpäällikkö. Kuva (c) 2003 Santtu Ahonen Prätkäbongarin päiväuni - Inkkarin uusi suurpäällikkö. Kuva (c) 2003 Santtu Ahonen

Pyörän omistajan hallitsema kielivalikoima ei valitettavasti vastannut prätkänbongarimme kielivalikoimaa joten laajempi pyörän esittely rajoittui sormella osoitteluun, huulilla päristelyyn ja yhteiseen nauruun. Puhelimen kameralla saatiin kuitenkin räpsittyä ylläolevat epäselvät tuherrukset. Vahvistamattomien ymmärtämisvaikeuksien takia jäimme siihen uskoon, että tämä Inkkari tullaan näkemään myös Tsekkien Super Rallissa (5.-9.6.2003).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti