torstai 14. elokuuta 2003

Moottoripyörälehti sadan vuoden takaa

(JPK)

Saksalainen Das Motorrad on satavuotias. Juhlan kunniaksi lehti julkaisi ensimmäisen numeronsa näköispainoksena tuoreen numeronsa välissä.

Ensimmäisen pääkirjoituksen mukaan kiireessä ja puutteellisilla välineillä tehty lehti on hämmästyttävän monipuolinen ja tyylikäs kokonaisuus. Sivuja on 20, joista 6,5 ilmoituksia. Piirroksia ja valokuvia on useilla sivuilla.

Ensimmäinen artikkeli käsittelee moottoripyörän tehontarvetta. Siinä todetaan, että mittayksiköksi alalle on vakiintunut hevosvoima, joka tarkoittaa 75 kg:n nostamista yhdessä sekunnissa metrin korkeuteen. Jutun mukaan hevonen ei kauan pysty pitämään yllä tällaista työtahtia, mutta toisaalta voi hetkellisesti ylittää sen 5-6 -kertaisesti, "kuten usein voimme havaita".

Lehti kertoo testistä, johon osallistui eri merkkisiä 1 ¾ hevosvoiman tehoisia pyöriä, joiden kuutiotilavuus oli 250 cm3. Parhaan saavuttama keskituntinopeus oli 72 km. Tätä voidaan kirjoittajan mukaan pitää todisteena siitä, että "pyrkimys yhä suurempiin moottoritehoihin on matkapyörien kohdalla täysin epäoikeutettu".

Seuraava juttu on herra Heinz Kurzin matkakertomus Wienistä Kölniin ja Hampuriin ja Karlsbadin kautta takaisin. Ajopeli on 2 ¾ hevosvoiman Neckarsulmer, joka oli tuohon aikaan Saksan johtava merkki.

Heinäkuinen matka taittuu usein surkeita teitä ja pitkiä matkoja vastatuulessa ja sateessa. Kerran Kurz törmää koiraan ja kaatuessaan saa haavan jalkaansa ja repii uudet housunsa. Pyörästä särkyy poljin ja pakoputken kannatin. Ensimmäiseksi tällin jälkeen hän ampuu revolverillaan kitumaan jääneen eläimen. Kylän asukkailta matkalainen saa nopean avun. Eräs vanha nainen kursii housutkin auttavasti kokoon, ja pian matka jatkuu. "Kolareihin pitää tottua, eikä surkutella heikkoluontoisesti itseään", Kurz opettaa lukijaa.

Lehti esittelee loistavana teknisenä edistysaskeleena moottoripyörän kitkakytkimen. Sen ansiosta vetohihnaa tai -ketjua ei enää tarvitse ottaa pois, kun pyörän työntää moottoririkon sattuessa kotiin. Myös liikkeelle lähtö kytkimen avulla sujuu katsojia ällistyttävän helposti ja tyylikkäästi.

Usealla sivulla käydään juurta jaksain läpi armeijan asettamat vaatimukset sotahommiin mahdollisesti hankittaville pyörille. Moottorin pitää olla ilmajäähdytteinen nelitahtinen ja tehon noin kaksi hevosvoimaa. Pyörät on maalattava pölynharmaiksi. Sekä sapelille että kiväärille pitää löytyä telineet.

Edelleen lehti kertoo raportoi Saksan moottoripyöräilijöiden järjestäytymisestä. Liitossa pyritään välttämään polkupyöräilijöiden keskuudessa vallitseva ikävä kahden kilpailevan järjestön tilanne. Pohjoissaksalaiset suostuvat hyväntahtoisesti siihen, että Deutsche Motorradfahrer -järjestön pääpaikka sijoitetaan etelään Stuttgartiin. Selvästi todetaan, että moottoripyöräilijät eivät enää kuulu polkupyöräjärjestön haaraorganisaatioksi vaan kokonaan erilleen. Münchenin moottoripyöräklubin jäsenmäärä on 800.

Moottoripyörien epäoikeudenmukaisen korkeat kuljetusmaksut rautateillä saavat Das Motorrad -lehden tuomion.

Uutisosasto kertoo kilpailutuloksia ja huomattavia matka-ajosaavutuksia. Viimeisenä lehdessä on toimituksellinen osasto "Teollisuuden ilmoituksia".

Mainoksissa esiintyviä merkkejä ovat Neckarsulmerin lisäksi Progress-, Jooss-, Brennabor-, Wanderer-, Grizner- ja Göricke´s -moottoripyörät. Ainoa vielä nykyisin elävä tuotemerkki taitaa olla takasivun varannut Metzeler-rengas.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti