torstai 13. marraskuuta 2003

Harley-Davidson –moottoripyörät eivät ole EUn rangaistustullilistalla


YLEn pääuutislähetyksessä 10.11 kerrottiin Euroopan-yhteisön asettavan merkittäviä rangaistustulleja amerikkalaisvalmisteisille tuotteille, mikäli USA ei luovu terästeollisuuden suojatulleista. Saman sisätöinen uutinen on julkaistu myös mm. BBCn verkkosivuilla.

Esimerkkinä mainittiin erityisesti Harley-Davidson moottoripyörät. Toteutuessaan tämä 30 % lisätulli merkitsisi Suomessa merkittäviä hinnankorotuksia kaikille amerikkalaisvalmisteisille moottoripyörille.

Esitetty tieto on virheellinen. Moottoripyörät on poistettu keväällä 2002 niiden tuotteiden listalta joita rangaistustullit koskevat. Tämä on tulosta FEMAn (The Federation of European Motorcyclists' Associations) ja moottoripyörävalmistajien yhteisestä lobbaustyöstä.

SMOTO on julkaissut internet sivuillaan (http://www.smoto.fi/) ajan tasalla olevan luettelon rangaistustullien kohteiksi tulevista tuotteista, sekä komissaari Pascal Lamy:n kirjeen Feman pääsihteerille Antonio Perlotille, jossa Lamy vahvistaa sen että moottoripyörät on poistettu rangaistustullilistalta.

Lisätietoja: Hannu Virta, toiminnanjohtaja@smoto.fi, SMOTO, 0400-956 355

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti