lauantai 26. maaliskuuta 2005

Mäkinen ja Räikkönen mukaan Päitsille


Rallin nelinkertainen maailmanmestari Tommi Mäkinen ja Kimi Räikkösen isä, Matti Räikkönen ja osallistuvat 70. Päijänteen Ympäriajoon. Päitsi ajetaan 1.-3.4.2005.


Räikkönen ja Mäkinen ovat mukana Gas Gas Racing Teamissa, jossa on mukana yhteensä 32 kuljettajaa. Tiimi on perustettu pelkästään tämän vuoden Päitsiä varten.
- Kaikki lähti itse asiassa liikkeelle vedonlyönnistä Matti Räikkösen kanssa, idean isä Celle Ström kertoo.- Pari viikkoa ennen vuoden 2004 Päitsiä totesin, että olisi ihan mukava lähteä kokeilemaan Päijänteen kiertämistä. Siinä samassa Celle löi lapun pöytään ja käski pistämään nimen alle, että vuonna 2005 lähdetään Päitsi kiertämään, Räikkönen muistelee hymyillen vuodentakaista keskustelua.


Kahden miehen välisestä vedonlyönnistä lähtenyt idea kasvoi tasaista tahtia puolisen vuotta, jolloin päästiin nykyiseen mittapuuhun. 

- Lisää halukkaita vedonlyöjiä tuli mukaan tasaista tahtia - osa tosin hieman patisteltuna, mutta kuitenkin. Jokainen on pistänyt nimensä paperiin, jossa tämän vuoden Päitsiltä pois jääminen maksaa kuljettajalle 500 euroa, joka menee lyhentämättömänä tiimin hyväksi.Tunnettuja nimiä
Räikkösen kokemus enduropyörän selässä on puolestaan melko minimaalista.
- Tulen lähtöviivalle, vaikken olisi kerennyt yhtäkään metriä ajamaan. Hulluahan se nimi paperiin oli laittaa, mutta kyllä tarkoitus on kuitenkin osallistua, Räikkönen naurahtaa.Gas Gas Racing Teamissa on mukana myös muun muassa trialin maailmanmestari Tommi Ahvala, surmanajaja Mikko Leivo ja kansanedustaja Risto Kuisma. Lähtöviivalla nähdään myös Formula 4 -veneiden maailmanmestari Joachim Brunila, sekä iso joukko muita enduroharrastajia.


Kansainvälistä väriä
Tiimin kotimaisen kuljettajakastin vastapainoksi joukossa on mukana myös muutama ulkomaalainen kuljettaja. Brittein saarten väriä edustaa WulfSport-vaatetehtaan omistaja Bill Brown. Espanjasta mukaan saadaan Gas Gasin tehtaan omistaja Narcis Casas ja Hebo -ajovarustemerkin myyntipäälikkö Toni Amat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti