keskiviikko 30. maaliskuuta 2005

Red Bull Monkey Speedway Helsingissä


Red Bull Monkey Speedway Helsingissä, Rautatientorilla 2.4.2005
50-kuutioisten crossitapahtuma kaupungin ytimessäHelsingin Rautatientori muuttuu moottoriurheiluareenaksi 2.4. kello 20, kun kuluneiden vuosikymmenten kulttimopot, Honda Monkeyt, kisaavat kaupungin keskustaan rakennetulla crossihenkisellä radalla. Kärkisijasta kamppailee 30 kolmehenkistä tiimiä. Tapahtuma järjestetään nyt ensimmäistä kertaa. Katsojilla on tapahtumaan vapaa pääsy.


Kuljettajat ja varikkotiimit iskussa
Ehdokkaat apinoiden kuninkaaksi on valittu hakemusten perusteella. Suurin osa osallistujista on pääkaupunkiseudulta, mutta lähtöviivalla nähdään tiimejä kauem-paakin: mm. Imatralta on tulossa mukaan Team Muumilaakson moottoripyöräjoukkue. Yleisö pääsee tutustumaan tiimeihin varikkoalueella tapahtuman ajan. Rautatientorilla on tapahtuma-aikana myös monkeynäyttely, Monkey Park, jossa on näytteillä kulttimopoja vuosien varrelta.


Vaativa rata tuo haastetta
Red Bull Monkey Speedway -rata rakennetaan Helsingin keskustaan Rautatientorille. Rata vaatii kisaajilta täydellistä Honda Monkeyn hallintaa sekä rautaisia hermoja. Puolet radasta on kovalla pohjalla ja puolet pehmeällä. Radalle on rakennettu kallistettuja kurveja, ramppeja sekä kulttimopoille sopivia hyppyreitä. Kapealla, 2-3 metriä leveällä radalla nähdään tiukkoja tilanteita 4-5 kuljettajan luukuttaessa rataa kerrallaan apinoiden kuninkuus tähtäimessään. Kilpailu alkaa karsinnoilla kello 20.00.


Isoa ilmaa 50-nuts hyppynäytöksessä
Rautatientorilla nähdään illan aikana myös isoja ilmoja. Ilmalennoista vastaa USA:sta paikalle saapuva 50 nuts -pyörillä eli minikokoisilla 50-kuutioisilla crossipyörillä ajava ammattilaistiimi. Tapahtuman päättää superfinaali, jossa 50-nutsit kohtaavat nopeimmat Monkeyt.


Aikataulu:
Klo 20.00 Tapahtuma alkaa
Klo 20.30 50 nuts big air show
Klo 21.00 Finaalit
Klo 21.15 50-nuts big air show
Klo 21.30 Monkey vs. 50-nuts superfinaali
Klo 21.45 Apinoiden kuningas kruunataan, palkintojenjako

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti