keskiviikko 24. toukokuuta 2006

Penna nosti tallinsa neljänneksi

(Tiedote)


FIM Endurance World Championship 2006
Albacete 8 Hour 19.-21.5.2006, Albacete, Espanja

Ratamoottoripyöräilyn kestävyysajon MM-sarjan kolmas osakilpailu ajettiin viime yönä Espanjassa Albaceten radalla. Kahdeksan tunnin kilpailussa suomalaisvärejä edusti Sami Penna. Tekniikkaongelmien jälkeen Penna nosti tallin kokonaissijalle 16 ja omassa luokassaan neljänneksi.

Pikakomennuksella uransa toiseen kestävyysajon MM-osakilpailuun osallistunut tamperelainen Sami Penna ajoi kilpailun slovakialaisessa Maco Moto Racing Teamissä, joka osallistuu MM-sarjaan Yamaha YZF-R1 pyörällä luokassa SuperProduction.

Penna ajoi kilpailussa yhteensä kolme reilun tunnin mittaista ajovuoroa ja nosti viimeisellä ajovuorollaan pitkän varikkopysähdyksen jälkeen tallinsa vielä uudelleen pistetaisteluun mukaan. Viimeisen ajovuoron ajaneen unkarin Agoston Rosivall'in vauhti ei kuitenkaan enää riittänyt kaivattuun loppukiriin.

Pyörä oli syttyä tuleen
Ennen Pennan viimeistä ajovuoroa tallin slovakialaiskuski Jaroslav Cerny kaarsi varikkopilttuuseen pyörä savuten ja hetken näytti siltä, että kilpailu on tallin kohdalta ohi. Moottorista valui öljyä pakosarjoille eikä pyörän tuleen syttyminenkään ollut kaukana.

Kun Jaroslav kaarsi varikolle ja varikkopilttuu täyttyi hetkessä savusta, olin varma että tämä oli sitten tässä. Mekaanikot saivat kuitenkin estettyä tulipalon ja tukittua öljyvuodon ja pääsimme jatkamaan. Minun toivottiin nyt laittavan peliin kaikki mitä uskallan. Keli oli sen verran viilennyt, että pyörä tuntui hiukan paremmalta ja kun muutenkin tuntui, että voimia oli vielä hyvin jäljellä, panin sitten kaikki peliin, Penna kertoo.

Penna ajoi pimeässä lähes aika-ajoaikoja
Toiveen mukaisesti Penna kiersi pimeässä rataa koko tunnin kestäneen ajovuoronsa aivan riskirajoilla ja kellotti lähes samoja aikoja kuin aika-ajossa. Tallin henkilökunta pidätteli varikolla hengitystään odottaen milloin riskirajoilla ajaminen päättyisi ulosajoon, mutta Penna toi kuitenkin pyörän ehjänä takaisin varikolle sijalla 16.

Harmi vain, että jäätiin tuon öljyvuodon takia pistesijojen ulkopuolelle. Positiivista on kuitenkin se, että tällä kertaa kisa ei jäänyt kesken ja sain taas roimasti lisää kokemusta. Muutenkin tämä reissu oli monella tapaa opettava kokemus. Talli ei ehkä ollut ihan niin ammattitaitoinen kuin MM-sarjassa voisi olettaa, mutta kaikkien kommellusten jälkeen saatiin kuitenkin kisa ajettua, Penna kertoo.

Viimeiseen takaa-ajoon lähtenyt Rosivall ei kuitenkaan enää kilpailun lopussa onnistunut ajamaan kiinni edellään olevaa tallia ja MM-piste sekä oman luokan palkintopallisija jäivät vain yhden sijan päähän. Tallin loppusijoitus oli kokonaiskilpailun 16. ja oman luokan neljäs.

Kilpailun voittoon ajoi ranskalaistalli Suzuki Castrol Team ja paras Superproduction talli sijoittui kokonaiskilpailun yhdeksänneksi.

Tämä laji on alkanut tuntua todella mielenkiintoiselta, kun täällä tulee kilometrejä niin roimasti jo yhden viikonlopun aikana. Toivottavasti komennuksia vain tulee vielä tällekin kaudelle lisää, niin saataisiin ehkä rakennettua pohjaa ensi kauden tallineuvotteluja varten.

Seuraava MM-osakilpailu on kesäkuun puolivälissä Belgiassa ajettava Zolder'in 6 tunnin kilpailu. Pennan ajamisesta seuraavissa kilpailussa neuvotellaan edelleen muutamien tallien kanssa, mutta varmuutta osallistumisesta ei vielä tällä hetkellä ole.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti