sunnuntai 7. toukokuuta 2006

Juha Salmisen voittoputki jatkuu

(Tiedote, Missouri GNCC, Missouri, USA)


Moottoripyörätaituri Juha Salmisen uskomaton kausi USAn GNCC sarjassa sai Jatkoa, kun hän otti kauden kuudennen peräkkäisen voittonsa. 

Salminen johtaa sarjaa nyt peräti 83 pisteellä. Sarjassa toisena ollut Glenn Kearny joutui keskeyttämään. 
Sarjan toiseksi nousi Barry Hawk Jr. 

Missourin kilpailu ajettiin GNCC sarjassa nyt ensimmäistä kertaa, joten reitti oli kaikille kilpailijoille täysin uusi. 

Olosuhteet kilpailupaikalla muodostuivat erittäin haastaviksi, sillä alkuviikon sade oli pehmittänyt maastoa ja lauantaina alkanut jatkuva sade pehmitti reitin lopullisesti. 

Pellolle tehdyllä varikolla huoltorekat upposivat akseleitaan myöten kuraan. Surkeista olosuhteista huolimatta Salminen intoutui ajamaan hyvän kisan, tosin kilpailu oli koko alkukauden tiukin. 

- Hyvä kisa. Kaatumisista huolimatta tuli kurakisan voitto, joten tyytyväinen tietysti täytyy olla, kertoo Salminen. Salamalähtijä Salminen otti jälleen startin ja kärjessä mentiin ensimmäiseen tiukkaan ylämäkeen. 

- En tiedä mikä siinä tuli, kivi tai kanto, mutta laitteet lensi siihen ihan väärin päin. Kääntelin siinä pyörää pystyyn, kun takaa tuli tallikaveri Mike Lafferty ajaen jalkapöydän yli. Se oli tietysti oma virhe kun kaatuu toisten eteen. Rytäkässä Salmisella tuhraantui noin minuutti ja hän lähti tiukkaan takaa-ajoon. 


Kahden kierroksen jälkeen nähtiin Salminen jälleen kilpailun kärjessä. Perään liimautui Charles Mullins. 
- Siitä syntyikin ihan tiukka kisa. Yritin karistaa Mullinsin kannasta neljännellä kierroksella, kun hän käy tankkaamassa. Yritykseni epäonnistui kaaduttuani heti varikon jälkeen. Siitä jatkettiin sellaista "purista nenästä" kisailua, kuvailee Salminen tiukkaa kilpailua. Viimeiselle kierrokselle lähdettiin Salmisen vetäessä letkaa. Kolmanneksi nousi Barry Hawk. Salminen pyllähti jälleen nurin samassa ylämäessä, jossa Salminen kaatui myös ensimmäisellä kierroksella. Kärkeen siirtyi Mullins. 

- Seurasin perästä sitä hurjaa menoa. Siinä pyörä vei miestä laidasta laitaan ja hetken päästä Mullins kaatui. Hawk oli aivan kannassa kun mentiin viimeiselle pellolle. Tiukka taisto päättyi kun Hawk'in vuoro oli pyllähtää nurin. 

GNCC sarja on nyt lähes puolivälissä. Koko alkukausi on ollut Salmisen näytösajoa. Ylivoima on todella murskaavaa, jota osoittaa myös 83 pisteen johto. 

- Nyt ei mietitä pistejohtoa eikä muitakaan ennätyksiä. Seuraava osakilpailu ajetaan Ohiossa kahden viikon kulutta. 

- Ihan mukava ajaa kilpaa välillä ihan kotinurkilla. GNCC sarjassa ajetaan 13 osakilpailua, joista kuusi on nyt ajettu. Sarja päättyy lokakuussa. Osakilpailun voittaja saa 30 pistettä, toinen 25 ja kolmas 21 pistettä. Kaikki osakilpailut lasketaan mukaan lopputulokseen
TULOKSET Osakilpailu 6/ 13 7.5.2006 6.M0 
Yleiskilpailu
1 Juha Salminen Finland KTM 2:50:22
2 Barry Hawk Jr Smithfield PA Yamaha +0:12
3 Charles Mullins Hamilton OH Yamaha +0:54
4 Jimmy Jarrett Ohio Suzuki +5:04
5 Paul Whibley Petersburg KY Honda +6:30
6 Justin Williamson Sanford FL Yamaha +7:01
7 Nathan Kanney High Falls NY Yamaha +8:57
8 Shane Watts Australia KTM +11:21
-----------
PISTETILANNE 
Yleiskilpailun pistetilanne
1 Juha Salminen Finland KTM 180
2 Barry Hawk Jr Smithfield PA Yamaha 97
3 Charles Mullins Hamilton OH Yamaha 96
4 Glenn Kearney Australia Suzuki 96
5 Michael Lafferty Millville NJ KTM 90


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti