torstai 11. toukokuuta 2006

Suomalaistiimi mukaan supersiden MM-sarjaan

(Tiedote)

RR-sivuvaunujen eli supersiden MM-sarjassa on mukana alkavalla kaudella myös suomalaistiimi. Team Suzuki Finlandin väreissä maailmanmestaruudesta ajavat Tero Manninen ja Pekka Kuismanen – viime vuoden MM-hopeamistalistit – ja neljänneksi sijoittunut Pekka Päivärinta kyydissään Aki Aalto. 


Kahdeksan MM-osakilpailun sarjassa kilpaillaan tänä vuonna ensimmäisen kerran myös tiimimestaruudesta kuten Formula 1- ja Moto GP-sarjoissa. Sivuvaunullisilla moottoripyörillä on ajettu maailmanmestaruudesta vuodesta 1949 lähtien. 


MM-sarja käynnistyy toukokuun viimeisenä viikonloppuna Saksan Schleizissa ja päättyy syyskuun toisena viikonloppuna Ruotsin Karlskogassa. Kaksi osakilpailua Hollannin Assenissa juhannuksena ja Saksan Sachsenringilla heinäkuun puolivälissä ajetaan Moto GP:n yhteydessä. Syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna sivuvaunulliset tekevät Assenissa seuraa Superbike-luokan MM-osakilpailulle.


Superside-luokan perinteisen MM-osakilpailun vähimmäispituus on 83 kilometriä. Radasta riippuen ajettavia kierroksia kertyy 20-25. MM-sarjassa sivuvaunullisessa kilpapyörässä on alle 1000-kuutioisen tuotantopyörän nelitahtimoottori, jonka saa virittää sääntöjen sallimissa rajoissa. 


Viime vuonna ajettiin ensimmäisen kerran supersiden MM-sarjassa kolmen osakilpailun viikonloppuja. Näin tehdään myös alkavalla kaudella. Näissä osakilpailuissa ajetaan rallicrossista tunnettu Match Race, lyhyt 11 kierroksen Sprint Race ja täyspitkä Gold Race.


Vauhdikas sivuvaunuluokka on suosittu varsinkin Keski-Euroopassa, Iso-Britaniassa ja Australiassa. Viime vuonna MM-sarja keräsi 130.000 katsojaa ja TV-katsojia sillä oli yli 17 miljoonaa 14 maassa. 


MM-sarjan lomassa suomalaistiimi kaavailee ajavansa myös kaksi SM-osakilpailua kesäkuun puolivälissa Motoparkissa ja heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna Kemorassa.


KILPAILUKALENTERI 
27-28.5. Schleiz, Saksa 
10-11.6. Castle Comb, Englanti 
23-24.6. Assen, Hollanti  (Moto GP) 
15-16.7. Sachsenring, Saksa  (Moto GP) 
12-13.8. Rijeka, Kroatia 
2-3.9. Assen, Hollanti (Superbike) 
9-10.9. Karlskoga, Ruotsi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti