torstai 3. huhtikuuta 2008

Kovalainen toipunut motocrossin MM-avaukseen


Marko Kovalaista, 31, ei nähdä lähtöpuomilla, kun motocrossin MX3-luokan MM-kausi käynnistyy tulevana viikonvaihteena Espanjan Talavera de la Reinassa.

Kokenut Kovalainen ei ole ehtinyt toipua ajokuntoon joulukuisesta onnettomuudestaan, jolloin häneltä katkesi reisiluu Espanjaan suuntautuneella harjoitusleirillä.

- En ole ajanut vielä metriäkään sen jälkeen. Tarkoitukseni on käynnistää ajoharjoittelu seuraavien kahden viikon aikana, kertoo pitkälle uralleen MX3-luokasta uusia haasteita KTM-pyörällä hakemaan lähtevä Kovalainen.

Suomessa ja Heinolassa elokuussa vierailevan MX3-luokan MM-kausi käynnistyy tiiviillä tahdilla huhtikuussa, jolloin Espanjan lisäksi ohjelmassa ovat myös Castelnau de Levis Ranskassa ja San Severino Italiassa. Kauden neljäs osakilpailu odottaa vuoroaan puolestaan 4.
toukokuuta Ranskan Plomionissa.

- Se on selvä, että avausosakilpailun lisäksi minulta jää ajamatta myös jokunen muu kisa alkukaudella. Tarkempi ohjelma selviää sen jälkeen, kun totean kuntoani ajoharjoittelun myötä, korostaa Kovalainen.
Jussi Vehviläinen saavutti viime kaudella MX3-luokassa sisukkaasti ja kovan taistelun jälkeen MM-pronssia.

Lukuisat loukkaantumiset vaativat kuitenkin veronsa ja mestaruuden viime kauden jälkeen tavoitteekseen asettanut Vehviläinen ilmoitti maaliskuun puolivälissä vetäytyvänsä MM-sarjasta, koska leikattu olkapää ei ollut kuntoutunut toivotulla tavalla.

Vehviläisen tavoin myös Kovalainen asetti alunperin tavoitteensa mitalitaisteluihin. Niistä ajatuksista ei tarvitse välttämättä tosin vieläkään luopua, jos toipuminen sujuu tästä eteenpäin nopeassa tahdissa. Sarja on kasvanut 16 osakilpailun mittaiseksi, joten ajamista riittää.

- Crossista ei ikinä tiedä. Se on arvaamaton laji, jossa muillakin voi ottaa kipeää, vaikka sitä ei tietenkään kenellekään toivo, Kovalainen kertoo.

Heinola palauttaa Suomen Motocrossin MM-kartalle 17. elokuuta ajettavalla osakilpailulla. Heinolassa taistellaan samana viikonvaihteena myös MX2-luokan EM-pisteistä.
- Heinolan kotikisa on ehdottomasti huippujuttu, joka tuo tähän kauteen mukavasti lisää motivaatiota.
Nikkilä mukana

MX3-luokan MM-avauksessa nähdään Vehviläisen ja Kovalaisen poissaolosta huolimatta suomalaisväriä Jussi Nikkilän hahmossa.
- En aja täyttä sarjaa, mutta ohjelmassa on ainakin neljä ensimmäistä osakilpailua, sekä luonnollisesti Suomi ja kenties edelleen joku muukin loppukauden kisa, suunnittelee Yamahalla kilpaileva Nikkilä, 25.

Italian mestaruussarjassa yhden kisan ajamaan ehtinyt Nikkilä ei aseta itselleen paineita Talavera de la Reinan MM-avauksen osalta.

- Haetaan nyt ensin paikka sunnuntain kisaan ja katsotaan sitten tilannetta uudelleen. Olisihan se tietysti hienoa avata kausi MM-pisteillä.

Motocrossin MM-sarjan MX3-luokan kilpailukalenteri kaudella 2008:
06.04. Talavera de la Reina, Espanja
13.04. Castelnau de Levis, Ranska
27.04. San Severino, Italia
04.05. Plomion, Ranska
18.05. Cortelha, Portugali
25.05. Alhama de Murcia, Espanja
08.06. Mladina, Kroatia
15.06. Samokov, Bugaria
06.07. Markelo, Hollanti
13.07. Orehova Vas, Slovenia
20.07. Sverepec, Slovakia
03.08. Cerros de Chena, Chile
17.08. Heinola, Suomi
24.08. Randers, Tanska
07.09. Roggenburg, Sveitsi
14.09. Jauer, Saksa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti