sunnuntai 13. huhtikuuta 2008

Kallio kolmossijalla MM-pistejohtoon


Ratamoottoripyöräilijä Mika Kallio jatkoi hyvää sijoitustensa sarjaa Portugalin Estorilissa. Hän nousi kolmannen sijansa ansiosta 250-kuutioisten luokan MM-sarjan johtoon.
Kallio johtaa kolmen osakilpailun jälkeen MM-sarjaa 12 pisteen erolla ennen Italian Mattia Pasinia, joka jäi kaatumisen takia Portugalin GP:ssä pisteittä.
Mika Kallio otti jälleen hyvän startin neljännestä lähtöruudusta ja nousi kakkoseksi ensimmäisessä mutkassa.

- En pystynyt pitämään alussa samaa vauhtia kärjen kanssa ja putosin viidenneksi. Valitsin kovimman seoksen etu- ja takarenkaan, jolla seoksella ajoin lauantaina aika-ajossa. Eturengas alkoi toimimaan vasta viiden kierroksen jälkeen, jolloin kaksi kärkikuskia oli päässyt karkaamaan, Kallio kertoi.
Red Bull KTM-tallin suomalaiskuski nousi alkukierrosten jälkeen kolmanneksi ja kisan puolivälissä hän alkoi pikku hiljaa tavoittaa toisena ajanutta Marco Simoncellia.

- Ero kaventui koko ajan, mutta vielä neljä kierrosta ennen maalia näytti, että matka ei taida riittää. Päätin puristaa täysillä ja yrittää loppuun saakka.

Italialainen lähti viimeiselle kierroksella vain 0,8 sekuntia Kallion edellä. Valkeakoskelainen iskeytyi aivan kilpakumppaninsa kantaan pääsuoraa edeltävässä nopeassa oikeassa mutkassa.

Simoncelli sulki oven maalisuoralla
Kallio oli jo nousemassa edelle imuavun turvin, mutta Simoncellin likainen temppu maalisuoralla tyrehdytti haaveet kakkossijasta.
- Kaveri varmasti tiesi, että olin tulossa ohi. Hän muutti yhtäkkiä ajolinjaansa ja sulki oven, joten osuimme yhteen ja vauhtini tippui ratkaisevasti. Eihän se mikään reilu temppu ollut, Kallio kritisoi.

- Kisan jälkeen Simoncelli kertoi, ettei tiennyt minun olevan niin lähellä. Se oli täyttä puppua. Kyllä jo moottorin äänestäkin kuulee, kun joku on tulossa rinnalle. Ilman sitä kiilaamista olisin varmasti noussut ohi.

- Podiumsija oli minimitavoitteeni, mutta neljä pistettä olisi lohjennut lisää siitä toisesta sijasta. Kausi on lähtenyt hienosti käyntiin ja pistejohto tietenkin tyydyttää, Kallio lopetti.
Estorilin GP:n voiton vei Espanjan Alvaro Bautista seitsemän sekunnin erolla. Kallio hävisi toisen sijan 0,013 sekunnilla.

Seuraava MM-osakilpailu ajetaan Kiinan Shanghaissa 4. toukokuuta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti