maanantai 5. toukokuuta 2008

Kallio voitti Shanghain GP:n


Mika Kallio ilmoitti ennen Kiinan GP-kilpailua, että hän lähtee Shanghain radalle puolustamaan MM-pistejohtoaan ja taistelemaan voitosta. Tavoite onnistui täydellisesti, kun kauden toisen osakilpailuvoittonsa ansiosta Kallion piste-ero muihin kasvoi entisestään.

Red Bull KTM-tallin suomalaiskuski hallitsi vaativat sadekelin olosuhteet kauden neljännessä MM-osakilpailussa ja kirjasi nimiinsä selkeän voiton 250-kuutioisten kilpailussa.

Kallio voitti kisan lopulta näytöstyyliin, kun alussa kisan kärjessä ollut pahin kilpakumppani Alvaro Bautista kaatui. Sen jälkeen valkeakoskelainen halkoi tuulta ykkösenä ja piti kärkipaikan ruutulipulle saakka.

- Kilpailun alussa päätin ajaa ilman riskejä ja seurata kärkiryhmän vauhtia sijoilla 3-4. Siinä vaiheessa minulla ei ollut mitään vaikeuksia ajaa kärjen vauhtia. Sitten huomasin Bautistan nousseen kärkeen ja kiristävän vauhtia. Siinä vaiheessa oli pakko itsekin nostaa kyytiä ja nousin toiseksi, Kallio kertasi alkukierrosten tapahtumia.

- Pian sen jälkeen Bautista kaatui radan ensimmäisessä mutkassa ja nousin kärkeen. Siinä meni pari kierrosta, kunnes sain taas hyvän ajorytmin päälle.

- Päätin ajaa tasaisen kovia kierroksia samalla rytmillä. Vauhtia olisi voinut vähän nostaakin, mutta muut pysyivät turvallisesti noin kahden sekunnin päässä. Rykäisin vielä lopussa kaksi kertaa kilpailun nopeimman kierrosajan, kun takaa hyökättiin hetkellisesti vähän lähemmäksi.
Kaksoisvoitto KTM-pyörille

Itävaltalaistehdas KTM:lle Shanghain kilpailu oli mahtava, sillä Hiroshi Aoyama varmisti tallille kaksoisvoiton. Japanilaiskuski ylsi kauden parhaaseensa, mutta jäi Kallion vauhdille 3,238 sekuntia.
- Täytyy myöntää, että oli kyllä pirun vaikeat olosuhteet. Kisan alussa osassa rataa oli kuivia paikkoja ja osassa vettä. Sitten vettä tuli hieman lisää ja muutaman kierroksen jälkeen rata alkoi kuivua uudelleen.
Siinä joutui koko ajan muuttamaan ajolinjoja ja omaa ajotapaa olosuhteiden mukaan, Mika Kallio summasi.

- Keskittymisen täytyi myös pysyä huipussaan. Lopussa haastetta lisäsi vielä se, että sadekelin renkaat alkoivat kulua ja luistella varsinkin oikealle kaartuvissa mutkissa.

Kallion takana MM-pisteissä kakkosena majaileva italialainen Mattia Pasini kuittasi viimeisessä mutkassa onnekkaan kolmossijan, kun selvästi kolmantena olleen Yuki Takahashin vauhti putosi tekniikkaongelman takia.

- Pasini sai siinä viime metreillä muutaman lahjapisteen, mutta eipä anneta sen häiritä. Siihen asti kun muut pysyvät takana, niin ei niillä muiden sijoituksilla ole minulle väliä, Kallio totesi reilusti.
- Johtomarginaali kasvoi, joten tästä on hyvä jatkaa kautta eteenpäin.

Töitä meidän täytyy tehdä edelleen yhtä ahkerasti, sillä tietyille radoille tarvitsemme vielä lisävauhtia. Tämä menestys oli tärkeä juttu koko tallin väelle.

Voitto oli Kalliolle neljäs varttilitraisissa ja kaiken kaikkiaan hän on saavuttanut 11 MM-osakilpailuvoittoa. Kallio johtaa MM-sarjaa nyt 21 pisteen erolla Pasiniin.

MM-sarja jatkuu 18. toukokuuta Ranskan Le Mansissa.

Kiinan GP:n lopputulokset:
1. Mika Kallio KTM 48.12,217
2. Hiroshi Aoyama KTM 48.15,455
3. Mattia Pasini Aprilia 48.26,028
4. Marco Simoncelli Gilera 48.30,691
5. Alex Debon Aprilia 48.33,283
6. Hector Barbera Aprilia 48.37,375
7. Yuki Takahashi Honda 48.42,207
8. Ratthapark Wilairot Honda 48.52,088
9. Aleix Espargaro Aprilia 49.00,561
10. Hector Faubel Aprilia 49.07,687

MM-pistetilanne 4/17 osakilpailun jälkeen:
1. Mika Kallio 82
2. Mattia Pasini, ITA, 61
3. Hector Barbera, SPA, 49
4. Yuki Takahashi, JAP, 46
5. Hiroshi Aoyama, JAP, 44
6. Alvaro Bautista, SPA, 39
7. Alex Debon, SPA, 34

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti