maanantai 26. toukokuuta 2008

Päivärinta ja Karttiala voittoon Doningtonissa

Ratamoottoripyörien sivuvaunuluokan MM-sarjan avauskilpailu Englannin Doningtonissa mentiin rankkasateessa suomalaiskomennossa. Pekka Päivärinta ja Timo Karttiala ottivat makean voiton ja täydet 25 MM-pistettä. 

- Pääsimme matkaan startista ehkä viidensinä. Ensimmäisellä kierroksella ranskalainen Sebastien Delannoy ajautui edellämme ulos radalta ja hänen matkustajansa Gregory Cluze oli vähällä pudota kyydista. Tuon hässäkän aikana pääsimme jo karkuun lähteneiden Englannin Tim Reevesin ja Patrick Farrancen perään kakkosiksi, Pekka Päivärinta kertoi. 

Suomalaiset kävivät Reevesin kanssa todella kovaa kisaa aina neljänneksi viimeiselle kierrokselle asti, jolloin pääsivät kotiradallaan ajaneiden englantilaisten ohi. Ruutulipulla Päivärinta ja Karttiala olivat 2,5 sekuntia ennen Reevesiä ja Farrancea. Kolmanneksi ajaneet englantilaiset Sean ja Mark Hegarty jäivät suomalaisista peräti 1,5 minuuttia. 

- Voitto oli yllätys meille. Ajettiin rankkasateessa Reevesin kotiradalla ja kierroksella ohitettavia ja vesisuihkuja riitti. Välillä emme tienneet ajoimmeko radalla vai sen ulkopuolella. Tästä on hyvä jatkaa, helpottunut Päivärinta myhäili.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti