torstai 15. toukokuuta 2008

Jenkkiautot ja Harrikat Joensuun jäähallilla 17.-18.5.2008


- Viikonloppuna riittää tapahtumia, mutta meidän on paras, toteaa Joensuu Hot Rod Drivers ry:n puheenjohtaja Arttu Laakkonen potematta omanarvontuskia.

Viikonlopun näyttelyssä jäähallilla esitellään kansalle nelisenkymmentä entisöityä ja rakennettua jenkkiautoa sekä pari-kolmekymmentä toinen toistaan hurjempaa Harley-Davidson -moottoripyörää. Näyttelyä järjestää jenkkiautokerho Joensuun Hot Rod Drivers ry yhteistyössä itäsuomalaisten H-D -klubien kanssa.

- Prätkämiehet on tuttuja jo muutenkin, ja he ovat pyörittäneet omaa tapahtumaansa erillään. Tänä vuonna pantiin hynttyyt yhteen, kun pyörätapahtuman isännöintivuorossa olivat paikalliset Dirtyside MC ja West Siberia MC.

Järjestelyt ovat hyvällä mallilla, ja viimeinen vääntö näyttelyn pystyttämiseksi alkaa huomenna. Yleisölle näyttely aukeaa lauantaina kello 10. Auki ollaan lauantaina iltakuuteen, sunnuntaina 10-16.
- Hallissa on muutakin kuin autoja, muun muassa teepaitamyyntiä, kahvia, pullaa ja muuta pikkupurtavaa. Ja lauantain aikana yleisöllä on mahdollista seurata myös tatuointitaiteilijan otteita ihan livenä, Laakkonen kertoo.

Näyttelyyn on haalittu kalustoa pääasiassa itäisestä osasta maata, mutta myös kauempaa on tulossa joitakin helmiä. Järjestävän seuran kalustosheriffi Pete Toivanen uskoo näkemistä riittävän jokaisen makuun.
- Siellä on entisöityjä klassikoita ja radikaalisti rakennettuja autoja, eli laidasta laitaan. Lisäksi autot ovat peräisin aina 20-luvun lopulta nykypäivään.

Sunnuntain kohokohta on palkintojenjako, joka suoritetaan näyttelyn loppupuolella.
Näyttelyssä arvostellaan autoja kolmessa eri luokassa, joista kolme parasta palkitaan pokaalilla. Luokkina ovat Rod&Kustom rakennelluimmille ajokeille, Street muskelipeleille sekä Classic alkuperäisille tai alkuperäishenkisille autoille. Lisäksi jaossa on Järjestäjän Valinta, jonka järjestävä seura jakaa harkintansa mukaan.

- Raadin päätöksestä voi kyllä valittaa, mutta se on turhaa, virnistelevät Laakkonen ja Toivanen.
Joidenkin mielestä kuninkuuspalkinto on People's Choice, joka jaetaan yleisön antamien äänien perusteella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti