maanantai 18. elokuuta 2008

Di Meglio kasvatti MM-johtoaan Brnossa


Suomalaistalli Ajo Motorsportin ranskalainen Derbi-kuljettaja Mike Di Meglio vankisti entisestään MM-johtoaan ajamalla ratamoottoripyöräilyn Tshekin osakilpailussa vakuuttavasti toiseksi.
Di Meglio, 20, johtaa 125-kuutioisten luokan MM-sarjaa jo 44 pisteellä, kun kaudesta on ajamatta kuusi osakilpailua.

Hänen lähin uhkaajansa, Aprilialla kilpaileva Simone Corsi jätettiin Brnon kuivalla radalla kymmenenneksi.

?Toinen sija tuntuu voitolta?
- Tämä toinen sija tuntuu aivan yhtä hyvältä kuin Miken tähänastiset kolme voittoa kuluvalla kaudella, viittasi tyytyväinen tallipäällikkö Aki Ajo mestaruustavoitteen suuntaan.
Di Meglio oli hänkin pelkkää hymyä taistelun tauottua. Säidenkin puolesta epävakaat perjantai ja lauantai eivät välttämättä vielä lupailleet aivan näin kovaa suoritusta kisapäiväksi.

- Myönnettäköön, että Brno ei sittenkään lukeudu lempiratojeni joukkoon.
Saimme kuitenkin vielä aamun warm upissa pyörää paremmaksi ja löysin samalla hetken kateissa olleen itseluottamukseni.
- Kyllä, Di Meglio oli aivan kuin eri mies warm upin jälkeen. Tiimi teki jälleen hyvää työtä pyörän ja tavallaan myös kuljettajan pään säätöjen kanssa. Tämä on ehdottomasti tiimipeliä ja asioiden oivaltamista tiiviissä yhteistyössä, Ajo korosti.

Piikkiluokan ja samalla uransa ensimmäistä MM-osakilpailuvoittoa Tshekissä tuuletti toisen polven saksalaiskuljettaja Stefan Bradl, 18, joka karkasi Aprilia-pyörällään jo hyvissä ajoin muilta.
- Bradl on fiksu kuljettaja, jolle suon voiton. Nuori mies ansaitsi sen, totesi Ajo.
Pitkin kisaa Belson Derbi-tiimin espanjalaisen Joan Oliven turhankin aggressiivisista ajolinjoista kärsinyt Di Meglio ajoi rajusti saksalaista kiinni, mutta ruutulipulla kaksikon eroksi jäi 0,881 sekuntia.
Suomalaistallin mainiota päivää täydensi sveitsiläiskuljettaja Dominique Aegerter, 17, joka nousi viimeisen kierroksen komean taistelun myötä sijalle 14 ja samalla myös MM-pisteille.

- Hieno kisa ja kova taistelu Aegerterilta, joka taisi parantaa kierrosaikaansa lähes kolmella sekunnilla. Häneltä löytyy nopeutta, mutta varovaisuus ja kokemattomuus heijastuu vielä otteista kisaviikonvaihteen aikana. Koko ajan mennään kuitenkin parempaan suuntaan, kehaisi Ajo nuorta sveitsiläistä.

Kisasäädöt kohdallaan
MM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan 31. elokuuta Misanon radalla San Marinossa.
- Di Meglion MM-johto kasvoi tuntuvasti Brnossa, mutta pisteitä on edelleen hirveä määrä jaossa. Ajamme edelleen kisan kerrallaan aiempaa taktiikkaa muuttamatta. Tietenkin on selviö, että tässä tilanteessa turhia riskejä pitää välttää niin radalla, kuin teknisellä puolellakin, sanoo Ajo.

Suomalaistalli on löytänyt osakilpailu toisensa jälkeen hyvät säädöt Di Meglion RSA-pyörään. Ranskalaiskuljettaja on ajanut pisteille kauden kaikissa kisoissa.

- Kuudessa viimeisessä osakilpailussa meidän pitää olla entistäkin tarkempia kisasäätöjen osalta. Lähtökohta on luotettavuus, eikä se, että pyörämme olisi välttämättä kaikkein nopein. Tämä ei suinkaan tarkoita silti sitä, että lähtisimme tinkimään kilpailukyvystämme, muistuttaa Ajo.

Brno, Tshekki.

125-kuutioisten luokan MM-osakilpailu 11/17:
1. Stefan Bradl Aprilia 41.05,171
2. Mike Di Meglio Derbi + 0,881
3. Joan Olive Derbi + 4,070
4. Gabor Talmacsi Aprilia + 4,118
5. Nicolas Terol Aprilia + 7,048
6. Bradley Smith Aprilia + 9,334
7. Sandro Cortese Aprilia + 12,813
8. Pol Espargaro Derbi + 16,491
9. Andrea Iannone Aprilia + 17,637
10. Simone Corsi Aprilia + 17,855
11. Scott Redding Aprilia + 18,964
12. Sergio Gadea Aprilia + 29,920
13. Esteve Rabat KTM + 38.445
14. Dominique Aegerter Derbi + 54,637
15. Robin Lasser Aprilia + 54,797
MM-pistetilanne:
1. Di Meglio 186
2. Corsi 142
3. Bradl 122
18. Aegerter 24

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti