maanantai 18. elokuuta 2008

Kallio viidenneksi Brnossa


Mika Kallion taisteli ja otti kaiken irti KTM-pyörästään sunnuntaina Tshekin Brnon MM-osakilpailussa. Se riitti tällä kertaa viidenteen sijaan, kun 250-kuutioisten kilpailun neljä kärkisijaa kirjattiin Aprilian moottoreiden vauhdittamille pyörille.

Kauden 11. osakilpailun voittoon ajoi espanjalainen Alex Debon ennen maanmiestään Alvaro Bautistaa. Kärkiryhmässä viidenneksi ajanut Kallio jäi voittajalle 1,249 sekuntia.

- Pieni se ero oli, mutta sitä oli kuitenkin reilun sekunnin verran liikaa. Riskillä jouduin ajamaan koko ajan, joten ei tällä pyörällä ja näillä säädöillä yhtään kovempaa olisi päässyt, Kallio myönsi.
- Hieman jäin jokaisessa kiihdytyksessä ja vähän myös suoranopeuksissa, joten oli aika kova työ yrittää jokaisessa jarrutuksessa kuroa eroa kiinni.

- Tässä kisassa vaikeutena oli myös se, että menetin takarenkaan parhaan pidon ensimmäisenä kärkiryhmän kuskeista. Aivan lopussa sain taas muita kiinni, kun heidänkin renkaansa kuluivat.
Kallion ajosuorituksen arvoa nostaa se, kun verrataan hänen sijoitustaan kahden muun KTM-kuljettajan suoritukseen. Puoli minuuttia kärjelle hävinneet Espanjan Julian Simon oli 12:s ja Japanin Hiroshi Aoyama 13:s.

Valkeakoskelainen pysyi kilpailun edetessä kärkiryhmän kannoilla, mutta neljän Aprilia-pyörän ohitukseen ei suorilla ollut mahdollisuuksia.

- Onneksi meille on kohta luvassa pyörän uusi kehitysversio, jota ei vielä tähän kisaan mennessä ehditty saada valmiiksi.

- Jäämme tälle radalla testaamaan maanantaina. Töitä onkin edessä, että pääsemme loppukauden aikana jälleen voittovauhtiin, Kallio summasi.

Kisassa kolmanneksi ajanut Marco Simoncelli kasvatti hieman MM-johtoaan Kallioon nähden. Italialaisella on nyt 16 pistettä Kalliota enemmän, joten mestaruustaistelu jatkuu mielenkiintoisena kahden viikon päästä Misanon radalla San Marinon GP:ssä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti