tiistai 12. elokuuta 2008

Tiainen Sixille Suomen MM-endurojoukkueeseen

Kari Tiainen, 41, on Suomen kuljettajakuusikon yllätysnimi 1.-6. syyskuuta Kreikan Serrerissa ajettavassa enduromoottoripyöräilyn MM-joukkuekilpailussa. 
- Aika yllättäenhän tämä tuli, mutta olen toisaalta tottunut pistämään osaltani kaiken peliin, kun kyseessä on Suomen etu, toteaa MM-aktiiviurallaan seitsemän henkilökohtaista ja kuusi joukkuemestaruutta voittanut lajin legenda Tiainen. 

Kokeneen Tiaisen ja italialaistiimiltään sittenkin pyörän Kreikkaan saaneen Jari Mattilan apu on tarpeen, sillä Sixin joukkueeseen valitut Samuli Aro ja Eero Remes eivät pysty osallistumaan kuuden päivän mittaiseen joukkuekisaan loukkaantumisten takia. Aro potee polveaan ja Remes ei ole vielä toipunut ajokuntoon akillesjänteen katkeamisen jäljiltä. 

- Kansainvälisen moottoriliiton FIM:n tuomariston lopullisesti hyväksymän Sixin joukkueemme kokoamisessa on tosiaankin riittänyt tällä kertaa töitä. On hienoa, että saamme Tiaisen ja Mattilan mukaan kuusikkoon, jolloin pystymme samalla pitämään nuorten joukkueen iskukykyisenä, korostaa Suomen Moottoriliiton valmennuspäällikkö Tomi Konttinen. 
Viime vuonna Chilen Sixillä luokkavoittoon yltänyt Mattila ajaa Roni Nikanderin kanssa 1-luokassa ja Marko Tarkkala saa puolestaan Tiaisen seurakseen 3-luokkaan. Suomen kaksikon 2-luokassa muodostavat Juha Salminen ja Valtteri Salonen. 

Mattilan tiimikaverin, Suomen kaikkia seitsemää joukkuemestaruutta tähän mennessä voittamassa olleen Mika Aholan poisjäänti oli tiedossa jo hyvissä ajoin ennen valintoja. MM-sarjaa kiertävistä kuljettajista myös Simo Kirssin nimi oli esillä, mutta hän ei päässyt lähtemään Sixille. 

“Uskon osaltani kelpo suoritukseen” 
Kisakohtaisen paluun huipulle tekevä Tiainen voitti viimeisimmän joukkuemestaruuden vuonna 2003. Kaksi vuotta myöhemmin hän ajoi vielä Slovakian Sixin kerhojoukkueen riveissä. 
- Tiainen on kokenut konkari, jonka ajo kulkee edelleen varmasti. Hänestä on monessakin mielessä iso apu joukkueelle, sanoo Konttinen. 
BMW:n palveluksessa oleva Tiainen ei tarvinnut pitkää harkinta-aikaa vastatakseen Suomen joukkueen kutsuun. 

- Ilman tätä ratkaisua junnujoukkueemme olisi hajonnut tyystin, mikä olisi ollut lajin tulevaisuutta ajatellen huono ratkaisu. Lisäksi Sixillä talkootyöporukan panos on aina korvaamaton, eikä sitä innostusta saa päästää hiipumaan. 
Tiaisella on vajaat kolme viikkoa aikaa viimeistellä kuntoaan ja lähinnä ek-ajovirettään joukkuekisaa varten. 

- Uskon yltäväni Sixillä kelpo suoritukseen joukkueen kannalta. Lisäksi Kreikan pölyiset ja kivikkoiset olosuhteet ovat aivan samanlaiset kuin Espanjassa, joten siltäkin osin kaikki on kotoista. 
Mattila, 27, sai huokaista syvään helpotuksesta saadessaan Sixin ja kilvanajokaluston osalta asiat järjestykseen italialaisen Honda-tiiminsä kanssa. 

- Asioilla on onneksi tapana järjestyä loppupeleissä.  Kun kysyin ensimmäisen kerran tiimiltäni pyörää Sixille, niin oli selkeästi havaittavissa, että siihen ei löytynyt kiinnostusta. 
Mattila ajoi viime kaudella komeasti La Serenan hiekalla Chilessä  herättäen ansaitun kiinnostuksen kuljettajien pestuumarkkinoilla. 

- Minulla on tämän kauden kattava sopimus HM Zanardo-tiimin kanssa ja ensi vuoden osalta tilanne on vielä täysin avoin. Kreikan Sixi tarjoaa minulle tässäkin mielessä hyvän näytön paikan. 

Arolla ei varaa riskiin MM-sarjan osalta 
Aro, 33, joutui jättämään Chilen Sixin väliin polvileikkauksen vuoksi. Nyt sama polvi estää hänen osallistumisensa Kreikan kisaan. 
- Harmittaa vietävästi, että pääse taaskaan edustamaan Suomea, mitä olen pitänyt aina kunnia-asiana. En voi kuitenkaan ottaa mitään riskiä henkilökohtaisen sarjan osalta, mitä KTM-tiiminikin on korostanut minulle, kertoo enduro 3-luokan MM-sarjaa johtava nelinkertainen maailmanmestari Aro. 

Aron polven osalta lopullinen diagnoosi odottaa vielä magneettikuvauksen tulosta. 
- Oma arvioni on, että polvikierukka on irti, tai sitten sieltä on irronnut pala. Polvi muljahtaa välillä kipeästi jo ihan kävellessäkin Mahdollista tähystystä mittavammalle operaatiolle ei ole tosin enää tämän kauden osalta aikaa. 
Aro jättää Sixin paikkansa luottavaisin mielin Tiaiselle. 
- Ei muuta kuin pyyhitään pölyt miehestä, niin hyvää siitä tulee, hymähtää Aro. 

Remes aikoo ajaa syksyn MM-osakilpailut 
MM-kauden räväkästi enduro 1-luokassa käynnistänyt Remes, 22, on ollut sivussa tositoimista toukokuun alusta lähtien, jolloin kohtalokas loukkaantuminen tapahtui harjoitusten yhteydessä Vantaan motocrossradalla. 
- Olen kokeillut muutaman kerran varovasti ajamista, mutta en ole vielä siinä kunnossa, että pystyisin viemään raskaan Sixin läpi. Tavoitteeni on olla mukana kauden kahdessa viimeisessä MM-osakilpailussa, kertoo Remes. 
Ne osakilpailut odottavat vuoroaan 27.-28. syyskuuta Italian Piedilucossa ja 11.-12. lokakuuta Euroopan GP:n merkeissä Ranskan Mendessa. 

Suomen joukkueet 1.-6. syyskuuta Kreikan Serrerissa ajettavassa enduromoottoripyöräilyn MM-joukkuekilpailussa: 

Miehet: Jari Mattila (Honda), Roni Nikander (KTM), Juha Salminen (KTM), Valtteri Salonen (Husaberg), Marko Tarkkala (KTM), Kari Tiainen (BMW). Varalla Antti Hellsten (Husqvarna). 

Nuoret: Antti Hellsten (Husqvarna), Oskari Kantonen (KTM), Olli Turma (KTM), Jari Pulkkinen (Honda). Varalla Lauri Salonen (Honda). 

http://www.isde2008.gr 
http://www.abc-wec.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti