keskiviikko 13. elokuuta 2008

Salminen Heinolan MM-crossiin

13.08.2008 Tiedote, Kuva J. Edmunds


Endurossa seitsemän henkilökohtaista maailmanmestaruutta ajanut Juha Salminen ei kaihda uusia haasteita. 
Salminen, 31, mittaa seuraavaksi vauhtinsa vuorostaan motocrossin MM-sarjassa, kun MX3-luokan Suomen osakilpailu ajetaan tulevana viikonvaihteena Heinolassa. 

- Motocross ei ole leipätyöni, joten en lähde ottamaan Heinolassa riskejä. Toisaalta en aio kaihtaakaan siellä mitään tilannetta. Tarkoitus on kiertää kaksi päivää Komostenkylän rataa, jolloin lauantain aika-ajojen kääntäminen eduksi on se ensimmäinen iso juttu, suunnittelee KTM:llä kilpaileva Salminen. 

Motocross ei merkitse Salmiselle MM-tasollakaan hyppyä suureen tuntemattomaan. 
- Vierailin satunnaisesti crossin MM-sarjassa vuosina 2002-04, jolloin endurokausi ei ulottunut vielä pitkälle syksyyn. Myöhemmin olen ajanut lähinnä sarjacrosseja ja viimeksi arvokisoista Hyvinkään SM-osakilpailun. 

Heinolan kisa motivoi ja kehittää kuljettajana 
Endurossa historiallista kahdeksatta mestaruutta jahtaavalle ja 2-luokassa ranskalaista Johnny Aubertia takaa-ajavalle Salmiselle Heinolan kisa merkitsee samalla hyvää valmistautumista  loppukauden huipentumiin. 

Kreikan kivikkoinen Sixi odottaa vuoroaan syyskuun alussa Serrerissa ja kauden kaksi viimeistä henkilökohtaista MM-osakilpailua kuuden päivän joukkuekapinan jälkeen Italian Piedilucossa ja Ranskan Mendassa. 

- MM-motocross tarjoaa sopivasti erilaisen kutinan enduroon verrattuna. Pääsen ajamaan Heinolassa kovempia crossikuskeja vastaan, mikä kehittää ja motivoi myös minua kuljettajana. 

Kisan mustan hevosen viittaa kantava Salminen ei kietaise silti sijoituspaineita harteilleen Heinolassa. 
- Lähden pitämään Heinolan radalle hauskaa, mutta en suinkaan pelleilemään, vaan tekemään parasta mahdollista suoritusta. 
Kotikisa merkitsee myös määrätynlaista velvoitetta. 

-  Suomessahan ei ajeta ihan joka vuosi motocrossin MM:ää ja katsojat haluavat tietenkin nähdä hienon kisan, korostaa vierailevana tähtenä oman kortensa Komostenkylän koreaan kekoon kantava Salminen. 

http://www.juhasalminen.net 
http://www.hemk.net 
http://www.moottoriliitto.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti