sunnuntai 7. helmikuuta 2010

Muistojen Imatranajoista isot köräkät

Imatran Moottorikerho r.y. järjestää Muistojen Imatranajo -näytösajotapahtuman Imatralla 24. - 25.7.2010. Tapahtumaa tähdittävät takavuosien maailmanmestarit: Giacomo Agostini, Phil Read ja Jim Redman. Suomalaisista tunnetuimmat osallistujat ovat Tepi Länsivuori ja Pentti Korhonen. Mukaan saadaan ensimmäistä kertaa myös maailman ainoa tehtaan tukema klassikkotiimi Yamaha Classic Racing Team, joka tuo Imatralle 16 klassikkopyörää. Varsinaisen näytösajotapahtuman lisäksi Muistojen Imatranajo 2010 tarjoaa oheisohjelmaa koko perheelle. 

Muistojen Imatranajo 2010 kokoaa jälleen lukuisan määrän takavuosien huippukuljettajia Imatran vanhalle katuradalle. Tunnetuin osallistuja on kaikkien aikojen ratamoottoripyöräilijä, italialainen Giacomo Agostini, joka 35 vuotta sitten varmisti 15:n maailmanmestaruutensa juuri Imatralla. Agostini ajaa tapahtumassa tällä maailmanmestaruuspyörällä, 500-kuutioisella Yamaha OW23:lla, jonka Yamaha Classic Racing Team tuo tapahtumaan varta vasten Japanista. Agostini ajaa myös 500-kuutioisella MV Agustalla, jonka jumalaiset äänet ovat jääneet unohtumattomina Imatranajojen historiaan. 
Agostini saavutti urallaan ennätykselliset 15 maailmanmestaruutta ja 122 GP-voittoa! 

Legendoista osallistumisensa ovat vahvistaneet myös englantilainen Phil Read ja nykyään Etelä-Afrikan kansalainen Jim Redman. Read voitti urallaan kahdeksan maailmanmestaruutta ja Redman on kuuden maailmanmestaruuden lisäksi ensimmäinen kuljettaja, joka on samassa MM-osakilpailussa voittanut kaikki kolme luokkaa (1964 Assen)! Hänen lisäkseen samaan on pystynyt ainoastaan Mike Hailwood! 

Yamaha Classic Racing Teamin managerina toimii Ferry Brouwer, joka muistetaan 1960- ja 70-luvuilta Yamahan tehdastallista muun muassa Jarno Saarisen ja Tepi Länsivuoren mekaanikkona. Tiimin kuljettajat ovat kaikki 60 - 70-luvuilla Yamahan tehdastallissa kilpailleita nimekkäitä kuljettajia. Suomalaiskuljettajista Yamaha Classic Racing Teamin pyörien puikkoihin pääsevät Tepi Länsivuori ja Pentti Korhonen. 

Tapahtumassa tullaan näkemään myös uusi stuntryhmä DUSTERS, jossa ajavat Plan Bee:stä tutut Sami "Dine" Dinler ja Janne "B#1" Uskali. Lisäksi mukana ovat Tomi Kitola ja 2008 Muistojen Imatranajossa esiintynyt Jussi "Punis" Jukka. 
DUSTERS:in esityksessä tullaan näkemään yhdistelmä showta, vauhtia, tulta, teknistä osaamista ja todellista moottoripyöräakrobatiaa. 

Sunnuntaina Formula 1 -veneiden maailmanmestari Sami Seliö kyyditsee Vuoksella Imatran Moottorikerhon yhteistyökumppaneita 2-paikkaisella F1-veneellä. Myös yksi onnekas yleisön joukosta pääsee veneen kyytiin. 

Muistojen Imatranajon yhteydessä järjestetään perinteinen matkamoottoripyöräilijöiden kokoontumisajo, Imatra Motorcycle Touring Concentration. Kaikki osallistujat ovat oikeutettuja paraatiajoon sunnuntaina ja yöpymiset on järjestetty valinnan mukaan joko teltta-, koulu- tai hotellimajoituksessa! 

Imatralainen bilebändi Osmo's Cosmos järjestää viikonloppuna 1970- ja 80-luvun nostalgia- ja coverpainotteisen festarin Osmofestin. Varikkoalueen läheisyydessä esiintymislavalle nousevat perjantaina Mb Project plays AC/DC, Black Devils ja Beer3. Lauantaina esiintyy Osmo's Cosmos erikoisvieraanaan Mato Valtonen ja Artsi Nyqvist. Osmofestin päättävät Ronski Gang ja Danny & Islanders. 
Festarialueelle ei ole ikärajaa! 

Muistojen Imatranajo -tapahtumaan on saatavissa myös rajoitettu määrä VIP-lippuja. VIP-yleisölle on tarjolla mm. oma katsomo lähtö-/ maalisuoralla ja vapaa pääsy OSMOFEST -konsertteihin. VIP-emäntänä toimii vuoden 2008 Miss Suomi Satu Tuomisto. 

VIP-liput ja pääsyliput tapahtumaan sekä kokoontumisajoon ovat myynnissä Lahden MP-näyttelyssä, Lippupalvelun puhelin- ja internetpalvelussa sekä - toimipisteissä ja kaikissa Suomen R-kioskeissa! 

www.imatranajo.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti