torstai 11. helmikuuta 2010

Salstola supermoton MM-sarjaan


Moottoripyörien supermotojen MM-sarjassa nähdään ensi kaudella kaksi nuorta suomalaiskuljettajaa, kun viime vuonna pitkään mitalin syrjässä kiinni ollut Mauno Hermunen, 21, saa S1-luokkaan rinnalleen Sami Salstolan, 20.

- Hermuselle on neuvoteltu jatkosopimus Husqvarnan tehtaan palkkalistoilla. Salstola puolestaan debytoi MM-sarjassa englantilaisen Team Motosuppliesin riveissä, joka kilpailee myös Husqvarnan kalustolla, kertoo suomalaiskaksikon asiainhoitaja Marko Paju.

Kuusankoskelta kotoisin olevan Salstolan kansainvälinen kokemus rajoittuu tähän mennessä lähinnä Ruotsissa ja Saksassa ajettuihin kisoihin Alkavalla kaudella tuo kokemus karttuu kertaheitolla, kun Salstola urakoi MM-sarjan lisäksi brittien avoimessa mestaruussarjassa.

- Hieno juttu päästä kokeilemaan vauhtia huipputasolla. Tavoitteista on tietenkin vielä tässä vaiheessa turha puhua sen enempää. Katsotaan tilannetta sitten uudelleen, kun takana on pari kisaa, Salstola kertoo.
Hermunen ajaa mestaruudesta

Toiseen täysipainoiseen MM-kauteen valmistautuvan Hermusen sävelet ovat sen sijaan tältä osin varsin selvät ja asennekin on taatusti kohdallaan.

- Mestaruutta lähdetään hakemaan. Alan itkeä, jos en saa mitalia, heittää viime vuonna MM-neloseksi päätynyt vantaalainen.

Pajun mukaan Hermusen ohella myös Salstola omaa edellytykset menestykseen ja ainakin läpimurtoon, vaikka edessä onkin eräänlainen opiskeluvuosi kansainvälisillä estradeilla.

- Kaikki on mahdollista. Salstola on varsin innostunut kuviosta, johon hänen kannatti ehdottomasti tarttua tilaisuuden tullen. On aivan turha jäädä harjoittelemaan Suomeen, jos tarjolla on mahdollisuus hakea vauhtia ja mitata sitä muihin nähden MM-tasolla, Paju painottaa.

Salstolan tiimikaverina MM-sarjassa ajaa Matt Winstanley. Hän sijoittui viime kaudella Hermusen MM-luokassa seitsemänneksi ja brittisarjassa toiseksi. Motosupplies-tiimin kaksi muuta kuljettajaa ovat Carl Shield ja vasta 14-vuotias Malachi Mitchell-Thomas, jotka virittelevät vauhtiaan saarivaltakunnan mestaruussarjassa.

Hermunen Italiaan, Salstola Espanjaan
MM-sarjan lisäksi ainakin Saksan avoimessa kilpaileva Hermunen ja Salstola suuntaavat molemmat helmikuun puolen välin jälkeen harjoittelemaan Etelä-Eurooppaan. Hermusen määränpää on Italia ja Salstolan puolestaan Espanja.
Kuusi osakilpailuviikonvaihdetta kattava, enää yhdessä luokassa ajettava supermoton MM-sarja jyrähtää käyntiin 2. toukokuuta Italian Castelletto di Branduzzossa. Uutta on myös se, että jokaisessa osakilpailussa ajetaan alkavalla kaudella kolme MM-erää.

- Luokkien yhdistämisen myötä taistelu sarjan kärjessä tiivistyy, mutta ei sillä ole minulle suurta merkitystä. Voitin viime kaudellakin aika usein isomman luokan kuljettajia, kuittaa Hermunen.

Supermoton MM-sarjan kilpailukalenteri:

02.05. Castelletto di Branduzzo, Italia
11.07. Sankt Wendel, Saksa
25.07. Pas de la Casa, Andorra
29.08. Triscina, Italia
19.09. Pleven, Bulgaria
21.11. Salou, Espanja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti